Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestoka prijetnja

Hezbollah: Na vidiku je kraj Izraela

Sukob Izraelaca i Palestinaca
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
25.07.2018.
u 11:14

Izraelska vojska kaže da je avion ušao u njihov zračni prostor, iznad Golanske visoravni. Pao je na sirijski teritorij, a pilot je poginuo

Rat u Siriji ulazi u vrlo opasno fazu i analitičari strahuju kako bi najnoviji događaji, izraelsko rušenje sirijskog zrakoplova, moglo dovesti do frontalnog sukoba između sirijske vojske i saveznika, Iranske revolucionarne garde i Hezbollaha s Izraelom.

Naime, izraelska vojska objavila je kako su njihove snage ispalile dvije presretačke rakete Patriot na zrakoplov Suhoj sirijskog ratnog zrakoplovstva. Izraelci tvrde kako su bili primorani na taj potez s obzirom na to da je zrakoplov ušao u zračni prostor koji kontrolira Izrael, iznad područja okupirane Golanske visoravni.

Sukob Izraelaca i Palestinaca
1/10

“Izrael surađuje s ISIL-om”

Izraelski premijer, Benjamin Netanyahu potvrdio je kako je Suhoj srušen nad Golanskom visoravni, ali se srušio na sirijsku stranu granice. Prema nepotvrđenim podacima, pilot je poginuo. Izvori iz ministarstva obrane Sirije potvrdili su rušenje njihova bombardera tvrdeći da je srušen u sirijskom zračnom prostoru u vrijeme dok je vojno djelovao u mjestu Saida u dolini Yarmuk protiv terorista Islamske države na tom području.

Sirijci tvrde kako je taj potez Izraela zapravo još jedan dokaz da postoji suradnja i koordinacija između Izraela i Islamske države. Tenzije između Sirije i Izraela rastu nakon što je sirijska vojska oslobodila teritorij regije Dara, kao i cijelu granicu Sirije s Jordanom u toj regiji, te sirijski jugozapad u susjednoj regiji Al-Quneitra, koja graniči s Golanskom visoravni koju je Izrael okupirao u Siriji početkom 1970-ih godina, te graničnu liniju razdvajanja između dviju država.

Izrael i Washington, prije pokretanja vojne operacije u Al-Quneitra, uputili su oštru prijetnju sirijskom predsjedniku Basharu Al-Assadu i saveznicima da će se uključiti u rat ako na granicu dođu borci Hezbollaha i iranske Revolucionarne garde, što je Izrael smatrao prijetnjom.

Iako Rusija pokušava smiriti strasti te je obećala Izraelu kako neće dopustiti pripadnicima Iranske revolucionarne garde i borcima Hezbollaha da dođu bliže od 100 kilometara do granice s Izraelom,

Rusija smiruje tenzije

Izrael je to odbio i pod svaku cijenu želi da oni potpuno povuku svoje snage iz Sirije. Glavni tajnik Hezbollaha,šeik Hassan Hasrallah jasno je pokazao svoje namjere i ciljeve kazavši kako je “konačno na vidiku kraj Izraela” te da će “rat s Izraelom izbiti ubrzo i da će Hezbollah sa saveznicima napasti Izraela s dvije fronte, Sirije i Libanona.”

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar drenter977
drenter977
11:46 25.07.2018.

Opet mokri snovi teroristickog olosa, uskoro slijedi nimalo ugodno budjenje...

Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:07 25.07.2018.

S obzirom na prijetnje koje dolaze od ovih nije ni čudo zašto se izraelci ponašaju kako se ponašaju. Svako malo pokrenu borbu protiv Izraelaca (Židova) a jedini koji zapravo pate je njihov narod koji Izraelci vrate u ekonomsku 1900. godinu svaki puta kad ih napadnu. I onda se žale kako ih Izraelci maltretiraju i napadaju. Poznato mi od nekud.

VO
vorda400
11:24 25.07.2018.

Ovi su gori od Srba svaki put ih Izrael tako razbije da mora cijeli svijet smirivati Židove da ih ne pregaze ne veličam cioniste ali skidam im kapu kako su se svaki put obranili od 10x više Arapa i još ovi nisu naučili ništa iz zakletve izraelske vojske :masada nikad više neće pasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije