Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi problemi

Hernadi ne želi na naš sud, Mađari ga ne žele ispitati videolinkom

'Zsolt Hernadi.........predsjednik uprave grupe MOL 22.02.2009.'
ARHIVA VL
14.09.2012.
u 19:04

Zagrebački Županijski sud preko Međunarodne pravne pomoći tražio je da se Hernadija sasluša videovezom, no odbijen je

Zsolt Hernadi, prvi čovjek mađarskog MOL-a, ni pod razno ne želi doći na hrvatski sud. Ni kao svjedok. Zaključak je to koji se izvlači nakon još jedne odbijenice koja je stigla iz Mađarske, a nakon što je zagrebački Županijski sud zatražio da se preko Međunarodne pravne pomoći sasluša Hernadija o aferi Spice.

S obzirom na to da je Hernadi u istrazi saslušavan kao svjedok te da se sada na sudu odbija pojaviti, zagrebačkom Županijskom sudu nije preostalo ništa drugo nego da njegovo saslušanje zatraži preko videoveze. Uputio je takav zahtjev Mađarima, no dobio je – odbijenicu. I to ne prvu, jer Mađari odbijaju saslušati Hernadija i u postupku koji se vodi protiv Ive Sanadera zbog optužbi da je od MOL-a primio 10 milijuna eura mita kako bi Mađarima prepustio upravljačka prava nad Inom.

>>Hernadi ne želi doći u Zagreb, ali može svjedočiti videolinkom

Doduše, u tom postupku Hernadi je, barem što se USKOK-a tiče, osumnjičenik, a njegovo ispitivanje Mađari su odbili pod krinkom zaštite nacionalnih interesa. Uz to su predložili da sami provedu postupak. To su i učinili, no postupak je vođen protiv nepoznatog počinitelja i rezultirao je odbacivanjem kaznene prijave. 

>>Mađarski mediji: Nije moguće da je Hernadi Sanadera želio 'podmazati'

Komentara 27

Avatar Bud Humski
Bud Humski
19:56 14.09.2012.

Razlika izmedju Madjarske i Hrvatske: Madjarska drzava stiti cak i svoje kriminalce, dok bivsi hrvatski predsjednik prodaje cak i hrvatske domoljube. To su razlike zbog kojih bi se obican narod trebao duboko zamisliti...

OB
-obrisani-
19:18 14.09.2012.

...ne žele imati posla sa crvenim sudištima......to je ok......

Avatar -Piktor-
-Piktor-
19:42 14.09.2012.

sadmeimasadmenema Glupost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije