Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera spice

Hernadi ne želi doći u Zagreb, ali može svjedočiti videolinkom

'Zsolt Hernadi.........predsjednik uprave grupe MOL 22.02.2009.'
ARHIVA VL
02.03.2012.
u 08:30

U Zagrebu se vjerojatno neće pojaviti jer USKOK protiv njega vodi istragu u predmetu Ina – MOL i mogao bi završili u pritvoru

Šef MOL-a Zsolt Hernadi sredinom ožujka treba svjedočiti na suđenju za aferu "Spice". Tijekom istrage bio je ispitan putem međunarodne pravne pomoći u Mađarskoj, a poziv za svjedočenje u Zagrebu USKOK mu je već poslao te se njegova dostava smatra urednom bez obzira na to što Hernadi nije osobno preuzeo poziv. U Zagrebu se vjerojatno neće pojaviti jer USKOK protiv njega vodi otvorenu istragu u predmetu Ina – MOL zbog čega se sudi i bivšem premijeru i šefu HDZ-a Ivi Sanaderu.

Hernadija se na suđenju za Podravku može ispitati i videolinkom, ali s obzirom na to da je riječ o svjedoku iz inozemstva, ne može ga se prisilno dovesti na Županijski sud u Zagrebu. Kada smo MOL-u poslali službeni upit o tome hoće li se njegov šef pojaviti na suđenju, povratno nismo dobili odgovor nego sljedeće pitanje: "Zašto mislite da bi on trebao svjedočiti?". Hernadi je bio ispitivan o povećanju upravljačkih prava MOL-a u Ini čije su dionice poslužile kao jamstvo za kredit koji je OTP banka dala Podravki u posljednjoj fazi operacije "Spice".

Komentara 17

Avatar bat 555
bat 555
10:05 02.03.2012.

Ma nemora on ništa svjedoćit. Sve će to rješiti Čačić u Hrvatskoj a ovaj njemu vratit u Mađarskoj i to je to. Čemu radit troškove na putovanja.

OB
-obrisani-
08:53 02.03.2012.

Ima pravo, nema on ništa sa rvackim montiranim procesima i pravosudnim političkim cirkusom

MO
mozel
09:41 02.03.2012.

Kako ce moci vjerodostojno svjedociti svjedok protiv koje ga se vodi istraga ? kakva je ovo sustvo?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije