Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA 1,43 MILIJUNA KUĆANSTAVA

HEP najavio velike promjene u obračunu struje: Evo koje su i na koga se sve odnose

HEP dobio konkurenciju na tržištu koja ?e utjecati na cijenu potrošnje elektri?ne energije
Sanjin Strukic/PIXSELL
11.07.2022.
u 08:41

Svaki kupac moći će zatražiti promjenu podjele potrošnje odnosno iznosa akontacije, a postojat će opći model, sezonski model te linearni model

HEP je na svojim službenim stranicama najavio da dolazi do promjene pri obračunu struje, odnosno načinu izdavanja mjesečnih akontacija. 

Kako je navedeno, umjesto šest uplatnica, kućanstvima s polugodišnjim obračunom stizat će pet mjesečnih akontacija s dospijećem petog u mjesecu.

Osim toga, iznosi će biti različiti po mjesecima

''Iznosi akontacija su različiti po mjesecima unutar polugodišnjeg obračunskog razdoblja, ali je njihov ukupan zbroj temeljen na potrošnji adekvatnog prethodnog razdoblja, kao i do sada'', navedeno je. 

Svaki kupac moći će zatražiti promjenu podjele potrošnje odnosno iznosa akontacije, a postojat će opći model, sezonski model te linearni model. 

Linearni ili sezonski model moguće je zatražiti ako je potrošnja kupca u prethodnom obračunskom razdoblju manja ili jednaka 600 kWh, odnosno ako je kupcu svojstven sezonski karakter potrošnje. 

''Važno je napomenuti da će zahtjev biti u primjeni od prvog u sljedećem mjesecu ili prvog u mjesecu nakon toga (ovisno o datumu unosa i obrade zahtjeva te zaprimanja odobrenja zahtjeva od HEP ODS-a)'', tumače iz HEP-a.

Promjene se tiču 1,43 milijuna kućanstava.

>> VIDEO Kanaderi i stanovnici gase požar u Puli: 'Izgorjele su neke kuće i auti'

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
08:51 11.07.2022.

Uplatnice če vjerojatno stizati sa večim iznosima od potrošnje pa će tako građani financirati HEP.Ipak sam za naplatu po potrošnji mjesečno.Zašto HEP ne promjeni obračun struje tako da smanji iznose po kilovatu potrošnje onda bi to bila pomoć građanima.

DU
Deleted user
10:34 11.07.2022.

Kakav naslov,pompozni, a ustvari prevara na najjače. Sve što je od HEP-je prevara i pljačka,osobno sam osjetio !

Đ5
đeki 515
09:14 11.07.2022.

Akako bi si djelili božičnice ,plaće od deset tisuč.Može ih biti sram.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije