Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15-DNEVNI ROK ZA PRIJEDLOG IZMJENA ZAKONA KOJI PROPISUJE DA ČLANOVI NO MOGU BITI I DRŽAVNI DUŽNOSNICI

HEP-u odobren kredit od gotovo 170 milijuna eura

Vlada
Igor Kralj/PIXSELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
03.12.2009.
u 15:38

Premijerka Kosor najavila je kako će u nadzornim odborima državnih tvrtki umjesto državnih dužnosnika uskoro sjediti stručnjaci izabrani na javnim natječajima.

Kako bi uskoro zaživjela najava premijerke Kosor da u nadzornim odborima tvrtki u državnom ili pretežito državnom vlasništvu sjede stručnjaci izabrani na javnim natječajima, Vlada je na današnjoj sjednici donijela zaključak prema kojemu sva ministarstva u 15 dana moraju predložiti izmjene zakona koji propisuju da članovi NO mogu biti, ili da su po funkciji, državni dužnosnici.

Ministarstva pravosuđa i gospodarstva, pak, imaju 30 dana da pripreme uvjete i kriterije za izbor budućih članova nadzornih odbora.

Na sjednici je izmijenjen i Zakon o upravim pristojbama. Tako će ubuduće u veleposlanstvima i konzularnim uredima u inozemstvu izdavanje putovnice građani stariji od 21 godine platiti 800 kuna, dok će mlađi od 21 godine putnu ispravu platiti 600 kuna.

Vlada je današnjoj sjednici prihvatila i odluku o davanju državnog jamstva u korist Deutsche Bank AG za kreditno zaduženje Hrvatske elektroprivrede.

Dana je suglasnost Hrvatskoj elektroprivredi za zaduženje kod Deutsche Bank AG, u iznosu od 100.000.000 eura te suglasnost za zaduženje kod Privredne banke Zagreb  u iznosu od 38.423.684,74 eura. Ujedno je donesena i odluka o davanju suglasnosti Hrvatskoj elektroprivredi za zaduženje kod Raiffeisenbank Austria u iznosu od 20.000.000 eura, odluka o davanju suglasnosti Hrvatskoj elektroprivredi  za zaduženje kod Splitske banke u iznosu od 6.000.000 eura, te odluka o davanju suglasnosti Hrvatskoj elektroprivredi za zaduženje kod Zagrebačke banke u iznosu od 10.000.000 kuna.

Komentara 9

OB
-obrisani-
16:58 03.12.2009.

di je vam PIPPALO....svinjska gripa....aaa???...koma...

WE
webber17
16:02 03.12.2009.

Vidi se da je vlada spremna na sve, te da će učiniti sve što treba kako bi iskorijena mito i korupciju iz naše države...

OB
-obrisani-
16:54 03.12.2009.

.evo i sramote bilibrig..i webberle...crnizafer....zadnji partijski vojnici...!!! .grinje,krpuse,senci,karcinom na jeziku to su nekakav bahati sicusan nazovimo to narod,selendra na predgradju EU.. ..u grupi su jaki....ko stakori...!!!!..jedan drugome stiskaju botunice.....bit ce nagrade od JACE....!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije