Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka se HERA

HEP podnio zahtjev za smanjenjem cijena, struja jeftinija 7 posto?

HEP
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
08.07.2013.
u 15:46

Ako HERA prihvati zahtjev krajnja cijena za kupce u kategoriji kućanstva biti u prosjeku niža za šest do sedam posto.

HEP je Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji danas podnio zahtjev za smanjenje proizvodne komponente cijene električne energije za kategoriju kućanstvo od 10,7 posto.

Zahtjev za korekcijom cijene u navedenom iznosu temelji se na primjeni formule za obračun troškova proizvodnje električne energije u prvom polugodištu ove godine i procjeni troškova proizvodnje u 2013. godini, a u skladu s pravilima utvrđenim Tarifnim sustavom za proizvodnju električne energije, navodi se u priopćenju HEP-a. 

 

Predlaže se smanjenje proizvodne komponente cijene što znači da će, ukoliko HERA prihvati zahtjev HEP-a, krajnja cijena za kupce u kategoriji kućanstva biti u prosjeku niža za približno šest do sedam posto.


>>Vrdoljak: Očekujem od HEP-a da snizi cijenu električne energije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije