Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plaćanje struje

HEP će nova brojila platiti 3,5 milijardi

brojilo
Foto: Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL
07.10.2015.
u 08:38

Rok za ugradnju brojila za daljinsko očitanje potrošene električne energije za kućanstva je do 2030. godine

HEP – Operator distribucijskog sustava u ugradnju brojila s daljinskim očitanjem potrošnje električne energije za 2,25 milijuna kupaca uložit će oko 3,5 milijardi kuna. Brojila s daljinskim očitanjem omogućit će mjesečno plaćanje električne energije točno onoliko koliko je i potrošeno pa će akontacijsko plaćanje otići u povijest. Stupanjem na snagu novih Općih uvjeta za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom 1. listopada ove godine, HEP-ODS dobio je rok da brojila za daljinsko očitanje ugradi o svom trošku u roku od pet godina za kupce s priključnom snagom većom od 20 kW, poduzetnicima s priključnom snagom do 20 kW u roku od 10 godina, a kućanstvima u roku 15 godina.

Pomoćnik direktora HP-ODS-a Ante Pavić kaže da je u EU cijena brojila za daljinsko očitanje između 100 i 600 eura, a on procjenjuje da će u Hrvatskoj koštati oko 200 eura.

– Ugradnju novih brojila nastojat ćemo završiti i prije postavljenih rokova – poručio je jučer na konferenciji za novinare Pavić. Novost je i da se više neće naplaćivati naknada od 10 kuna za mjesečno samoočitanje potrošene struje. U HEP-ODS-u kažu da novi Opći uvjeti daju ovlasti Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji da opskrbljivaču koji se lažno predstavlja i zavarava kupce može oduzeti ovlasti za obavljanje djelatnosti.

>> Ugradili razdjelnike, a sad iščekuju hoće li se isplatiti

Ključne riječi

Komentara 15

LA
larala
09:59 07.10.2015.

ma koji hep ce platiti? , platit ce pošteni građani, kao što i sad placaju u cijeni struje ono što su oni potrošili, što su potrošile sve neplatiše i oni koji kradu struju.

DU
Deleted user
08:50 07.10.2015.

Što prije jer nije svejedno tko ugovori...proviziju 2-3%

Avatar Baroudeur
Baroudeur
09:31 07.10.2015.

HEP ce platiti...Ma nemoj! To smo vec platili ili cemo platiti mi svi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije