Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u hdz-u sve u redu

Hebrang: Provodit ćemo program oporavka i 2011. izaći iz recesije

hebrang
Sanjin Strukić/Pixsell
21.09.2010.
u 13:43

Potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang nije želio komentirati navode o bivšem šefu HEP-a Ivanu Mravku.

Situacija je u HDZ-u uobičajeno dobra. Priče koje se čitaju i slušaju po medijima o svađama u HDZ-u nisu točne i demantiram ih, ali na njih smo naviknuti - izjavio je potpredsjednik HDZ-a i predsjednik kluba zastupnika te stranke Andrija Hebrang odgovarajući na novinarsko pitanje kakvo je stanje u HDZ-u.

Interes nam je napredak, a mi u HDZ-u smo uvijek interes države stavljali ispred stranačkog - nastavio je Hebrang i dodao:

- Provodit ćemo gospodarski program Vlade i iduće godine izaći ćemo iz recesije.

Hebrang međutim nije želio komentirati tekstove da je bivši šef HEP-a Ivan Mravak za inkriminirane radnje koje mu se stavljaju na teret u vezi s jeftinom preprodajom struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju uz bivšeg premijera Ivu Sanadera kao glavnog nalogodavca, tereti i trojicu aktualnih ministara da su također "odrađivali dio posla".

- Kad je riječ o aferama o kojima je istraga u tijeku, to ne bih komentirao jer USKOK i DORH vode istrage. Puno toga će se iskristalizirati tijekom istrage i komentirat ću to kad bude donesena pravomoćna presuda - zaključio je Hebrang.

"Nužne izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju"

Izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju su nužne jer imamo nezapamćeni disbalans između broja osiguranika i broja umirovljenika.

Danas u Hrvatskoj na jednog umirovljenika dolazi 1,3 zaposlena dok je primjerice 1980. taj omjer bio jedna naprama četiri. Stoga su nužne izmjene  jer se mirovinski fond ne može održati u postojećim uvjetima – naglasili su predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang i glavni tajnik stranke Branko Bačić.

Oni su uoči sutrašnje rasprave u Saboru HDZ-ovi stali u obranu izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju kojim Vlada predlaže dodatno penaliziranje privremenih mirovina, nagrađivanje onih koji ostaju raditi i nakon 65 godine te izjednačavanje dobne granice za odlazak u mirovinu između muškaraca i žena.prema Vladinom prijedlogu za svaki mjesec ranijeg umirovljenja mirovina bila manja za 0,34 posto umjesto 0,15 kao sada-nastavili su.

HDZ upozorava i kako imamo čak 250 tisuća invalida rada zbog preblagih  kriterija za odlazak u invalidsku mirovinu,a Hebrang je dodao  kako je u našoj tradiciji odlazak u prijevremenu mirovinu.Zasada u HDZ ne predlaže izmjene u kategoriji povlaštenih mirovina već će na tome, najavljuju, raditi idućih mjeseci. To i nisu prema njihovim riječima povlašeten mirovine već mirovine pod posebnim uvjetima-nagalsili su.

Komentara 64

MO
mohikanac
15:46 21.09.2010.

prije svega nisam ni za HDZ ni za SDP jer prvi su nas opljačkali a ovi bi nas dotukli, vrijeme je za neke nove generacije političara, koji nisu sjedi i okaljani ovim barbarštinama. Na ovu temu: Hebrang, aj ti svojimaa u HDZ kaži ljudi a da se mi povučemo i damo nekom drugom da vodi ovu državu (naravno kazna za ovo što su učinili slijedi!)!

OB
-obrisani-
16:06 21.09.2010.

mnogo štošta je rekao ovaj hebrang. ali što je istina? NIŠTA rekao je da se povlači iz aktivne politike i što bi? NIŠTA tko vjeruje imbecilima? samo imbecili !

GA
gala
18:10 21.09.2010.

vladajući se sigurno nastaviti provoditi započete promjene kako bi pokušali popraviti stanje. iako će ih neki kuditi da samo rade na tome da osvoje sljedeće izbore pa valjda je jasno da je cilj svake stranke biti na vlasti inače ne bi ni postojale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije