Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Hebrang: Nema nedodirljivih! Jovanović: HDZ je kriminalna vlast

hebrang
Željko Hladika/PIXSELL
29.09.2010.
u 11:40

Mi u HDZ-u potičemo sve nadležne institucije da do kraja istraže sav kriminal i svu korupciju, kaže Hebrang.

Komentirajući uhićenje bivšeg rizničara HDZ-a i šefa Carine Mladena Barišića, potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang kazao je da su HDZ i Vlada na čelu s premijerkom široko otvorili vrata za borbu protiv korupcije i kriminala te da je premijerkinim izrijekom da nema nedodirljivih dan politički okvir za tu borbu.

- Mi u HDZ-u potičemo sve nadležne institucije da istraže do kraja sav kriminal i svu korupciju bez obzira o kome je riječ - kaže Hebrang. O tome hoće li Barišić biti isključen, odlučivat će razina stranke u čijem je tijelu član, poručio je Hebrang odbivši komentirati uhićenje Branimira Glavaša uz obrazloženje da je uhićen u drugoj državi na osnovi potvrđene pravomoćne presude.

- Kao HDZ dajemo apsolutno punu potporu radu državnih tijela u borbi protiv mita, korupcije i svakog oblika kriminala - izjavio je novinarima potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak koji nije želio špekulirati koliko Barišićevo uhićenje šteti ili koristi HDZ-u.

- Ovo nije borba protiv HDZ-a, nego protiv kriminalnih djela i ta borba mora postojati, bez obzira na to koristi li ili šteti HDZ-u, dodao je Jarnjak. Na pitanje je li kao bivši glavni tajnik HDZ-a imao informacija o nezakonitostima u financiranju HDZ-a, odgovorio je da bi, kad bi imao takve informacije, njih sigurno i rekao.

Predsjednik Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije Željko Jovanović (SDP) tvrdi da je uhićenje M. Barišića potvrda SDP-ove teze o vrhu HDZ-a kao piramidi kriminalne organizacije koja je iskoristila državne tvrtke kao bankomat kojim je financirala osobne i stranačke interese.

- Sve što je stečeno korupcijom, a ovdje je riječ o političkoj korupciji, treba oduzeti, tvrdi on. Sva imovina stečena korupcijom mora se oduzeti, pa ako je vlast HDZ-a svoje političke kampanje i svoj rad financirala prljavim novcem iz političke kampanje, onda to nije legalna nego kriminalna vlast - ustvrdio je Jovanović dodavši da će građani presuditi takvoj kriminalnoj vlasti.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić nije htio komentirati uhićenje bivšeg rizničara HDZ-a i šefa Carine Mladena Barišića uz napomenu da je taj predmet u tijeku. Na pitanje hoće li se proširiti istraga i na ostale sudionike sastanka u Vladi, Bajić nije dao odgovor. Samo je ponovio da o predmetu ne može govoriti kao ni o tome je li Barišić bio organizator spomenutoga sastanka u Vladi (na kojem je bilo i 15 direktora poduzeća kojima je država većinski vlasnik, op.a.).

- Ne mogu govoriti o pojedinostima iz aktivnog spisa - ponavljao je Bajić. Dok je na upit zašto ovako kasno privode Barišića ustvrdio da je operativna taktika stvar Uskoka koji odlučuje kad će što raditi, ovisno o rezultatima postupka.

Komentara 232

OD
odisej22
11:53 29.09.2010.

U HDZ-u tko nije kriminogen ( i tih ima ali vrlo malo )je naivac,tu su svi zaposleni oko državne i narodne imovine kao i stranke proizašle iz njega.

DE
detour
14:47 29.09.2010.

jadranka kosor je drzala svijecu dok se kralo. u pravnoj terminologiji to se zove saucesnistvo i podlozno je kaznenoj odgovornosti.

Avatar s.t.a.l.k.e.r.
s.t.a.l.k.e.r.
12:19 29.09.2010.

OMG!! Voda korupcije i kriminala curi na sve strane! Pozovite plumbera Sanadera da to već jednom žačepi kak spada!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije