Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pukla ljubav

Hebrang HSLS-u: Izađete li, birači će znati da ste otišli kad je teško

andrija hebrang
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
09.07.2010.
u 19:25

HSLS-ovce Hebrang ipak nije nazvao kukavicama jer smatra da je za njih primjerenija riječ “računica”.

Koalicijski partner koji napušta brod kada je teško, kada je oluja, neće na tome poentirati kod svojih birača. Oni sigurno ne cijene onu stranku niti one političare koji odlaze kada je teško – poručio je Hebrang još uvijek svojim koalicijskim partnerima HSLS-ovcima koji, navodno, sutra napuštaju Vladu.

Dodao je kako bi tim činom HSLS dao ružnu poruku u vrijeme kada je pred Hrvatskom zatvaranje poglavlja i ulazak u EU, ali i kada se vodi bitka za rješavanje ekonomske krize. Zato vjeruje da će ipak prevladati onaj dio u HSLS-u koji će zbog svojih birača i zbog interesa Hrvatske ostati u koaliciji – nada se Hebrang. Ipak, Hebrang HSLS-ovce nije nazvao kukavicama jer smatra da je za njih primjerenija riječ “računica”.

I iako je svoj odlazak s vlasti najavio i zastupnik bošnjačke manjine Šemso Tanković, Klub nacionalnih manjina i SDSS-ovci o takvom koraku ne razmišljaju.

– Šemso ne pripada Klubu nacionalnih manjina, pa me takva odluka ne iznenađuje. Mi u Klubu nacionalnih manjina o takvoj mogućnosti nismo razmišljali. U zadnje je vrijeme napravljeno mnogo u manjinskoj politici – kaže Furio Radin.

Osim toga, dodao je, u Hrvatskoj nikada nije bilo izvanrednih izbora i oni bi u ovom trenutku pokazali da je Hrvatska politički i ekonomski nestabilna. Iz koalicije neće ni SDSS, i to zato što, kako kaže Milorad Pupovac, postoji rizik da se Šemso Tanković u vladajuću koaliciju ponovno vrati. A mi ne želimo to riskirati – ciničan je Pupovac. Dodaje da je pozicija u Vladi svima nekomotna zbog teških odluka koje treba donositi, ali i da podržava Vladu u strateškim pitanjima.

Komentara 26

ZM
zmaj5
20:39 09.07.2010.

Na jednoj strani ovaj lažov Hebrang,na drugoj štakor Šeks,a gore Jaca sa Pahorom.Lijepa nas ekipa vodi u pi... materinu

KR
Kronika
07:03 10.07.2010.

Pak je ova kreatura od čoveka rekla da odlazi iz politike. Eh pak on nigdar ni bil pošten človek, ljudi to vam je prevarant. Ali ništ čudnoga pak je HDZ-a.

Č7
čvor2.76
07:15 10.07.2010.

Opet ovaj sere! Pa prvi je njegov dragi šef Smranader kojega je tako hvalio pobjegao, a sada HSLS izlazi iz broda koji tone, ali Hebrang, Jaca, Šuker i drugi ništa ne poduzimaju. Vjerujem da taj Kosor ima potencijala, ali uz ovu strukturu nije u stanju ništa napraviti i onda je logičan potez izlaz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije