Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipendijom do uspjeha

ZŠEM: Headhunteri u lovu na najbolje studente i prije nego dobiju diplomu

Mato Njavro
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
10.06.2015.
u 10:59

Studentice će odraditi internship od dva mjeseca u renomiranoj tvrtki u Milanu

Kvalitetu ZŠEM-ovih studenata prepoznaje sve više domaćih i stranih tvrtki te im nude internshipe i mogućnosti stalnog zaposlenja. Nedavno je Agrokor u suradnji s talijanskim headhunterima, tvrtkom Career Path, dodijelio dvije stipendije u vrijednosti od 18.000 eura za internship studenticama Zagrebačke škole ekonomije i managementa Petri Širić i Emi Zec.

Studentice će odraditi internship od dva mjeseca u renomiranoj tvrtki u Milanu. Među velikim brojem prijavljenih studenata za ovu izvanrednu priliku upravo su ZŠEM-ove studentice pokazale motiviranost, samopouzdanje i nivo znanja te su na temelju odlično odrađenih intervjua dobile tu mogućnost.

Petra Širić studentica je Zagrebačke škole ekonomije i managementa, diplomskog studija smjera računovodstvo, revizija i porezi.

U četiri godine preddiplomskog studija bila je odlična studentica, predsjednica Studentskog financijskog i investicijskog kluba, demonstratorica na Katedri za ekonomiju i Katedri za financije te Bloomberg Ambassador na ZŠEM-u.

Praksa otvara vrata

– Kako sam na završnoj godini tražila studentsku praksu koja bi mi bila korak za ulazak u poslovni svijet, od Career Centra ZŠEM-a dobila sam email s ponudom za internship u Milanu na dva mjeseca (od 6. lipnja do 1. kolovoza) koju stipendira Agrokor. Za prijavu je bilo potrebno poslati životopis, nakon čega su nas zvali iz Konzumove akademije na testiranje koje je bilo dosta opsežno; numerički testovi, logički testovi, test osobnosti, motivacijska esejska pitanja i sl. Nakon što je testiranje prošlo dobro, pozvana sam na razgovor s predstavnicima Konzuma i Agrokora koji je bio prilično dug, a nedugo nakon toga javili su mi da sam dobila internship. Prije samog odlaska u Milano, u kojem ću dobiti priliku raditi u industriji i sektoru koji odgovara mojim ambicijama i interesima, stručnjaci iz kompanije Career Paths iz Italije koji provode ovaj program rade s polaznicima programa na poboljšanju životopisa, predstavljanja na intervjuu i rade na analizi svakog pojedinog kandidata kako bi praksa uistinu bila najbolji odabir za kandidata. Nakon prakse u Milanu najizgledniji je i posao u Agrokoru kojem se veselim – kaže Petra.

Među 15 najboljih

Ema Zec apsolventica je Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Kroz svoj četverogodišnji studij bila je vrlo dobar student te je sudjelovala u organizaciji 10. Student Future Daya. Kao najvrednije iskustvo ističe sudjelovanje u Styria SCOOL Akademiji gdje je među mnogobrojnim prijavljenima odabrana u 15 najboljih koji su dva mjeseca radili u odjelima i slušali predavanja top managera. Ema je presretna zbog jedinstvene prilike koja joj se pružila.

– Znanje dobiveno na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa te konstantno usavršavanje jezika i računalnih vještina uvelike mi je pomoglo kako bih osvojila prestižnu Agrokorovu stipendiju u vrijednosti 9000 eura, gdje ću se dodatno unaprijediti na edukacijskom pripravništvu / praksi u Milanu ovoga ljeta. Kroz selekcijski proces koji se sastojao od testova logike, inteligencije, psiholoških testova i provjere znanja, engleskog jezika te dva kruga intervjua, konačno sam dobila izvanrednu vijest. Smatram kako je to veliki korak naprijed za moju buduću karijeru te sam veoma sretna i počašćena zbog pružene prilike. Uz praksu koja će biti „krojena“ prema mojim afinitetima i interesima također ću imati priliku posjetiti EXPO te pohađati mnoštvo korisnih predavanja i seminara koje će nam držati profesori s najprestižnijih fakulteta te na taj način usavršavati svoje opće i stručno znanje – izjavila je Ema.

>> Večernji list i partneri dodijelili stipendije vrijedne 1,7 milijuna kuna!

Komentara 4

AN
anton1958
14:23 13.06.2015.

Kvalitetu ZSEM lako je dokazati. Uz Hrvatske studente na zSEM studira i 20% stranih studenata od Amerike, Njemacke, Francuske do Singapura i Japana. Nema boljega dokaza kvalitete. Uz to jedina su Hrvatska i jedna od 70 medjunarodno akreditiranih skola AACSB.. To nazalost nema nijedan drugi ekonomski fakultet niti skola u Hrvatskoj. Treci dokaz kvalitete su upravo bivsi studenti koji danas uspjesno doprinose i rade u stotinama kompanija u Hrvatskoj i svijetu. Drugo je sve samo "hrvatski jal"

AN
anton1958
14:24 13.06.2015.

Bravo za najvecu Hrvatsku privatnu kompaniju koja je prepoznala potrebu ulaganja u razvoj mladih ljudi. BRAVO.

US
USPINJAČA
11:11 10.06.2015.

Koliko ja znam mi imamo hrvatsku riječ za internship, a to je praksa!!! Koji vam je vrag?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije