Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDZ najjači, SDP iza njega, a hit mjeseca je – Živi zid

U odnosu na mjesec ranije, HDZ je pao sa 31,3 posto na 30,8, SDP je ostao na istoj razini, dok je golem rast zabilježio Živi zid koji je u studenome imao potporu od 7,5 posto, a sada ima 11 posto.
07. prosinca 2017. u 09:50 57 komentara 8732 prikaza
Pernar i Sinčić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Da se danas održavaju izbori, najviše ljudi biralo bi HDZ (30,8 posto), na drugom mjestu bio bi SDP (22,3 posto), a na trećem Živi zid s 11 posto. Pokazalo je to redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedeno početkom prosinca (od 1. do 5. prosinca), piše televizija N1

Kolinda Grabar-Kitarović, Andrej Plenković cro demoskop 'Nitko' opet najpopularniji, Pernar ispred Bernardića

U odnosu na mjesec ranije, HDZ je pao sa 31,3 posto na 30,8, SDP je ostao na istoj razini, dok je golem rast zabilježila treća stranka Živi zid, koji je u studenom imao potporu od 7,5 posto, a sada ima 11 posto. Most je na četvrtom mjestu sa 7,5 posto, HSS je peti s 3,5 posto, a Stranka rada i solidarnost BM 365 na šestom mjestu s izborom od 2,1 posto.  Podršku iznad jedan posto bilježi pet stranaka: Neovisni za Hrvatsku (1,7 posto), HNS (1,3 posto), IDS (1,1 posto) te Glas i HSP AS (po 1 posto). 

Pernar i Sinčić
1 / 16
Sabor

Najpozitivniji političar – "nitko"

Četvrti mjesec građani smatraju da je najpozitivniji političar "nitko", odnosno nijedan političar, na drugom mjestu je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a nakon nje je premijer Andrej Plenković. Slijede Ivan Pernar, Anka Mrak-Taritaš, Božo Petrov, Ivan Vilibor Sinčić te Zoran Milanović, Davor Bernardić i Tonino Picula. 

Najnegativniji političar je Andrej Plenković, drugi su "svi političari", a na trećem mjestu je predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Slijede Zlatko Hasanbegović, Milorad Pupovac i Ivan Pernar. 

Andrej Plenković, Davor Bernardić Cro Demoskop: HDZ-u i SDP-u pada podrška, Most stabilno

74 posto ispitanika kazalo je da država ide u pogrešnom smjeru

Čak 74 posto ispitanika kazalo je da država ide u pogrešnom smjeru, dok njezin smjer podupire 18,3 posto.

Rad Vlade podupire 33,6 posto, a ne podupire 49,8 posto. Vlada je dobila prosječnu ocjenu 2,23, predsjednica 3,21, a Sabor 1,95. Kao najvažniji događaj ispitanici su izabrali  presudu na Haškom sudu šestorici BH Hrvata i samoubojstvo Slobodana Praljka, a Agrokor je na drugom mjestu.  

Sabor CRO DEMOSKOP Najpozitivniji političar u hrvatskoj je – 'Nitko'! Andrej Plenković i Božo Petrov CRO Demoskop HDZ zadržao istu razinu potpore, SDP u padu, Most i Živi zid rasli andrej plenković Novi CRO Demoskop HDZ-u nije naštetila koalicija sa HNS-om, raste mu rejting
 • Avatar zagorac2
  zagorac2:

  dali je to isto ko i ono prije dva dana kad je simic imao potporu 75 % i pobjedjuval a Suker gubil i niko ga nije htio

 • Fisherman:

  Hahaha....Cro demoskop nemoze pogoditi trenutnu vremensku prognozu...i to kad gledaju kroz prozor.

 • slonica46:

  Ovo sve govori o Hrvatima! Politički glup i nepismen narod! Ali nije sam kriv, tako je odgojen! Nema šanse da bi ovi prošli u Sloveniji, Bosni, Srbiji, ,,,Nigdje ovakvi redikuli nebi mogli sjediti u najvišem predstavničkom tijelu države , samo ... prikaži još! u neslobodnoj i politički zapuštenoj državi..."Živi zid" ???