Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor sa SDP-om

HDZ popustio, ipak se osniva povjerenstvo za Agrokor

Andrej Plenković i Davor Bernardić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
28.09.2017.
u 07:00

HDZ i dalje ne želi vezati izbor ustavnih sudaca s istražnim povjerenstvom pa se očito dogovara odvajanje tih dviju situacija.

HDZ, neslužbeno doznajemo u vodstvu te stranke, dogovara sa SDP-om osnivanje saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru.

HDZ, izgleda, tajming za osnivanje tog povjerenstva cilja nakon petka, odnosno nakon objave revizorskog izvješća o poslovanju Agrokora. U SDP-u pak kažu da je osnivanje povjerenstva pred dogovorom, no tko bi bili članovi tog povjerenstva, još nije poznato.

Andrej Plenković i Davor Bernardić
1/25

Sreo Todorića kod frizera

Vrh HDZ-a dosad je bio pri stavu da bi povjerenstvo ometalo službenu istragu o posrnulom koncernu, ali u samom HDZ-u sve je više zastupnika i članova Predsjedništva koji smatraju da se povjerenstvo treba osnovati jer u suprotnom ostaje dojam da HDZ nešto krije. Prvi je službeno takav stav (o potrebi osnivanja povjerenstva) iznio Miro Kovač, zastupnik i međunarodni tajnik HDZ-a u intervjuu Večernjem listu. SDP je pak izbor ustavnih sudaca uvjetovao formiranjem istražnog povjerenstva, no HDZ i dalje ne želi vezati te dvije situacije, pa se, doznajemo u HDZ-u, pregovori sa SDP-om nastavljaju. Očito se ide prema rješenju da se izbor ustavnih sudaca i osnivanje povjerenstva o Agrokoru odvoje.

Premijer Andrej Plenković jučer je na Klubu HDZ-a u Saboru, neslužbeno doznajemo, poručio da HDZ načelno nema ništa protiv saborskog istražnog povjerenstva i da se sve oko Agrokora ispita, da je uvijek bilo samo pitanje “tajminga” te da će u petak biti objavljeno revizorsko izvješće. I članovi Kluba HDZ-a iz toga su zaključili da bi se istražno povjerenstvo moglo osnovati nakon tog izvješća koje bi moglo pokazati malverzacije s Agrokorovim bilancama. Premijer je na Klubu poručio da on osobno (a ni članovi Vlade) nema nikakve privatne, financijske ili sponzorske veze s Agrokorom, da je Ivicu Todorića vidio triput u životu (jednom kod zajedničkog frizera “Nene”, a dvaput kada je Todorić dolazio u Vladu).

Politički cirkus

Navodno je i poručio da bi saborska istraga upravo to pokazala, a posebno je naglasio da je Todorić dolazio u Vladu. Premijer je rekao i da je rizik kod rada povjerenstva to što bi se ono moglo pretvoriti u politički cirkus. Međutim, HDZ-ovci su nam naknadno komentirali da mogući cirkus nije problem HDZ-a, nego onih koji bi povjerenstvo koristili za cirkusiranje.

– HDZ nikada nije decidirano bio protiv povjerenstva. Na ranijim Klubovima bilo je zastupnika koji su govorili da treba osnovati povjerenstvo – rekao nam je jedan član Predsjedništva HDZ-a. Na Klubu je bila i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, kao i još neki ministri, ali nije se oglašavala.     

Ključne riječi

Komentara 25

NE
Neonacionalist
07:54 28.09.2017.

Kad ne želiš da se nešto istraži onda osnuj saborsko povjerenstvo . Ma kakvo vražje povjerenstvo , postoje policijski istražni organi u ovoj zemlji koji to trebaju istražiti ako ima ikakvih sumnji .

DU
Deleted user
07:37 28.09.2017.

Steta sto najboljeg ministra u povijesti ljudskog roda morate izuzeti, zato molim stavite gospodu Rimac za seficu povjerenstva za Agrokor. Kao sto smo citali ima osebujno iskustvo, pa sigurno moze voditi tim koji ce raspetljati gazdine zavrzlame. Show must go on!

PU
Pukovnik
08:14 28.09.2017.

Strašna vijest. Povjerenstva je bilo na tisuće a rezultata nikad. Tako će biti i ovaj put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije