Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽILI STROŽU KAZNU

HDZ-ovcu Perkecu godina zatvora zbog usmrćivanja biciklista: Mislio je da je udario u divljač

U prometnoj nesreći na Labinštini poginuo motociklist
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
27.01.2023.
u 14:55

Udar je biciklista podigao na poklopac motora i vjetrobransko staklo, nakon čega je zajedno s biciklom odbačen u putni jarka, gdje je mrtav pronađen drugi dan poslijepodne.

Virovitički HDZ-ovac i ravnatelj županijske uprave za ceste Bruno Perkec proglašen je krivim kada je u rujnu 2017. službenim automobilom usmrtio biciklista i nastavio vožnju, no sud je utvrdio da je nesreću izazvao iz nehaja te ga nepravomoćno osudio na godinu dana zatvora.

Virovitički Općinski sud odlučio je da je Perkec kriv jer je službenim automobilom u naselju Bačevac kod Virovitice izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo biciklist Damir Jurišić, ali i utvrdio kako je nesreću počinio iz nehaja te ga nepravomoćno osudio na godinu dana zatvora. 

Inače, Perkec je kobne večeri, nakon domjenka u Županijskoj upravi za ceste i vremena provedenog u jednom virovitičkom kafiću, sjeo za volan Škode Octavije iako je, prema vlastitom priznanju, konzumirao alkohol. Navečer je na Županijskoj cesti između naselja Lukač i Bačevac autom udario u zadnji kraj bicikla kojim je neosvijetljen i bez reflektirajućeg prsluka u istom pravcu upravljao Jurišić.

Udar je biciklista podigao na poklopac motora i vjetrobransko staklo, nakon čega je zajedno s biciklom odbačen u putni jarka, gdje je mrtav pronađen drugi dan poslijepodne.

Perkec tvrdio da je autom udario u divljač, a ne biciklista  

Perkec je nakon nesreće nastavio vožnju, a policiji se javio tek idućeg dana u popodnevnim satima, tvrdeći da je naletio na divljač. Zamjenica općinske državne odvjetnice Mirjana Grandić na sudu je tražila strožu kaznu jer optuženi nije obratio pozornost na prometnu situaciju te nije pokazao iskreno žaljenje i kajanje zbog poginulog.

Njegov odvjetnik Berislav Živković tražio je pak oslobađajuću presudu, ističući da se Perkec tijekom suđenja korektno ponašao. Kao olakotna okolnost presudom je navedena njegova dosadašnja neosuđivanost i to što je roditelj malodobnog djeteta. Nepravomoćno osuđeni dužan je nadoknaditi troškove postupka u iznosu od skoro 1500 eura te paušalne troškove od gotovo 133 eura u roku 15 dana po pravomoćnosti presude.

To je Perkecu treće suđenje za izazivanje ove prometne nesreće. Prvu oslobađajuću presudu uklinio je Županijski sud, a druga, osuđujuća, ukinuta je iz formalnih razloga.

Komentara 5

DU
Deleted user
15:08 27.01.2023.

Poštena odluka suda, naš član HDZ-a je istaknuti branitelj koji nije dvojio dati svoj život za domovinu! Biciklist je sigurno ljevičar i nije počinjena neka šteta. Idemo dalje!Podrška HDZ-ovcima a ostali neka crknu rekla bi Bernardica!

Avatar Boycie1
Boycie1
09:54 28.01.2023.

Dakle,pobjegao sa mjesta nesrece,nije pruzio prvu pomoc,alkoholiziran nije pristupio alkotestu,usmrtio biciklistu..prva presuda oslobadjajuca ,druga na 1 godinu a olakotna okolnost je sto je otac malodobnog djetera???.jte gdje mi to zivimo???

TO
TORQUEMADA
09:33 28.01.2023.

Sve je u skladu s javnom percepcijom stranke kojoj počinitelj pripada. Zna se, kaže njihov slogan i točno je tako. Sudovi su svojevremeno rekli svoje o ponašanju te zajednice i sve dalje riječi su posve suvišne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije