Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMPANJA U GOSPIĆU

HDZ: Kukuriku može samo pijukati; Kukuriku: HDZ siluje demokraciju

HDZ, SDP (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
1/4
02.12.2011.
u 13:45

Zadnjeg dana kampanje jutros u Gospiću članovi dviju najjačih stranaka odaslali su svoje posljednje poruke biračima.

Nekoliko stotina građana Gospića te pristaša HDZ-a okupilo se posljednjeg dana izborne kampanje na gospićkoj tržnici gdje je ponovno glavnu ulogu imao Darko Milinović. Ovoga puta s govornice, dvadeset minuta obraćao se okupljenima, uglavnom pozivajući da daju glas za HDZ-u te birajući grube riječi o Kukuriku koaliciji, čiji su članovi nekoliko metara dalje imali štand.

– Neka vide da nas ima, neka vide da Kukuriku nikada neće zapjevati u IX. izbornoj jedinici. Ne može Lika dati glas onome tko želi ukinuti ovu županiju, ili županijsku bolnicu, ili vukovarsku, ili kninsku – počeo je Milinović.

– Prošli smo kraj štanda Kukuriku koalicije, njih je tamo desetak i to je pravi odnos snaga. Ali zašto je to tako? Zato što se sjećamo razdoblja od 2000. do 2003. godine kada premijer, tadašnji čelnik SDP-a, ni jednog jedinog puta nije kročio na tlo Ličko-senjske županije – kazao je dodajući da će ova županija biti veliki kotačić u velikoj pobjedi HDZ-a na izborima.

Kazao je da Hrvatima nitko ne može uzeti HDZ iz srca, kao što nitko HDZ-u ne može uzeti domovinu.
– Nikada nas nećete vidjeti na koljenima, uzdignuta čela idemo i na ove izbore, sa svim pobjedama u našoj povijesti, a najavljujem i pobjede u našoj budućnosti – rekao je Milinović okupljenom mnoštvu.

Još je jednom Kukuriku koaliciji kratko poručio:
– Kukuriku ovdje može pijukati, pjevati ne može jer Gospić će slaviti.

Orešković: U Lici se počinje drugačije razmišljati

Nekoliko metara dalje od hadezeovaca svoj štand postavili su lokalni članovi Kukuriku koalicije, a Vlado Orešković, predsjednik perušićkog SDP-a, kazao je da očekuju izjednačen rezultat s HDZ-om u IX. izbornoj jedinici.

– Po svemu što smo u ovoj kampanji prošli u kontaktu s građanima koje smo obišli i svemu onom što smo čuli u komunikaciji s običnim ljudima, smatramo da rezultat ni u kom slučaju ne može biti kao 2007. Moja je pretpostavka da bi IX. izborna jedinica mogla ići na sustav 6-6-1-1, znači 6 HDZ, 6 Kukuriku koalicija, 1 HSLS i 1 don Ivan Grubišić – objasnio je Orešković.

– U Lici ne možemo očekivati nekakav radikalan zaokret, ali da će se promijeniti onaj postotak, apsolutno sam siguran. Današnji štandovi, ova galama s jedne strane, gdje svi dužnosnici iz svih krajeva Like moraju biti na njihovu štandu, govori da je to jedno silovanje demokracije, za razliku od jednog opuštenog i normalnog pristupa Kukuriku koalicije – kazao je.

– Bilo bi možda tendenciozno očekivati da ćemo mi pobijediti u sredinama poput Gospića, Lovinca i Perušića, tu su još nekakvi ostaci ratnih zbivanja koji još uvijek drže određene tenzije, ali da se počinje razmišljati malo drugačije, to je više nego očito – zaključio je Orešković.

Komentara 32

OB
-obrisani-
15:57 02.12.2011.

hdzNJARE sitno brojite 4.12... i pappa !!! u ropotarnicu

OB
-obrisani-
14:47 02.12.2011.

hdz je najbolji kad je najteze

Avatar deja
deja
14:54 02.12.2011.

Prognoza za vikend: U petak još magle, subota mjestimično sunčano, bez vjetra. U nedjelju pada HDZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije