Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE VIŠE MINISTAR

Stier podnio ostavku: U ovom trenutku važnije je biti u domovini

Davor Stier
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/8
12.06.2017.
u 17:40

"Službeno sam danas podnio ostavku na ovu funkciju kako bih mogao preuzeti novu dužnost u Saboru te se puno snažnije posvetiti stranačkom radu kao politički tajnik HDZ-a"

Davor Ivo Stier objavio je kako je danas ranije podnio ostavku na dužnost ministra vanjskih i europskih poslova, želeći da Ministarstvo u "novoj fazi" i "novoj političkoj konstelaciji", vodi nova osoba jer Vlada treba stabilnost, ali i funkcionalnost, ali i istaknuo kako ostaje u HDZ-u te da će se posvetiti stranci i jačanju demokršćanske opcije u kontaktu s građanima. 

Istaknuo je kako špekulacije da će otići iz HDZ-a ili uskratiti podršku Andreju - kako je Stier nazvao premijera Plenkovića - nisu točne.

"Potrebno je jačati i demokršćansku opciju"

- Prije točno tjedan dana, za Dan hrvatske diplomacije, rezimirao sam sve što smo učinili od listopada do danas u MVEP-u. Naglasio sam da smo postavili okvir za vođenje samosvjesne hrvatske vanjske politike te da sada dolazi nova faza. Još prije tjedan dana tražio sam od premijera da u ovoj novoj fazi imenuje novu osobu na čelu Ministarstva koja će dobro funkcionirati u novoj političkoj konstelaciji. Osim stabilnosti, Vladi treba i funkcionalnost. Ali isto tako je potrebno jačati i demokršćansku opciju u neposrednom kontaktu s građanima, a moja je procjena da to mogu učiniti najbolje kao zastupnik u Saboru i kao politički tajnik HDZ-a.  Velika je čast predstavljati Hrvatsku u svijetu, ali u ovom ključnom trenutku važnije je biti u domovini, ovdje širiti demokršćansku opciju i vratiti povjerenje hrvatskih ljudi u institucije države i demokraciju - kazao je Stier na konferenciji za medije na Zrinjevcu koju su pratili i brojni zaposlenici i suradnici u Ministarstva, kojima je i zahvalio.

Ponudio je kratku kronologiju događaja kazavši kako je smatrao da premijer bi premijer još prošloga tjedna trebao predložiti novu osobu na čelu ministarstva, no s obzirom na to da se Stier tek u petak vratio iz New Yorka sa sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, premijer nije htio da bude razriješen dužnosti dok je u inozemstvu kako bi se izbjegle mogućne netočne interpretacije, poput onih, da odlazi iz HDZ-a ili da će uskratiti podršku premijeru.

HDZ pripada svim našim članovima

- To je netočno - izjavio je.

- Moja nova zadaća jest implementacija onoga što sam napisao u eseju Nova hrvatska paradigma i što sam zajedno s Andrejem (Plenkovićem, op.a.) obećao na unutarstranačkim izborima. Vrijeme je da uvedemo načelo 'Jedan član, jedan glas' za izbor svih dužnosnika u HDZ-u na svim razinama. Štoviše, vjerujem da to načelo trebaju uvesti sve političke stranke. Stranke pripadaju svim svojim članovima. HDZ pripada svim našim članovima, i svi članovi imaju pravo izabrati ljude u predsjedništvu i stranačkim tijelima koji će donijeti ključne odluke za stranku, ali što je najvažnije, i za Hrvatsku - kazao je Stier. 

Pitanja na konferenciji za medije nije bilo, a Stier je po njezinu završetku otputovao u Oslo. Dužnost ministra nastavit će obnašati do imenovanja nove osobe što, kazao je, očekuje kroz par tjedana.

Sve o preslagivanju Vlade čitajte OVDJE. 

Komentara 192

Avatar TAJSAM
TAJSAM
18:31 12.06.2017.

Danas je nejteže biti čist Hrvat bez ostatka jel te proglase odmah za ustašu. Napokon je došlo vrijeme da se oslobodimo stege i priznamo prije svega sami sebi da smo to što jesmo a i ja priznajem da ne mrzim nikoga samo sam ponosan Hrvat. Pozdrav dobrim ljudima

Avatar juricamesko
juricamesko
13:39 12.06.2017.

zasto bi dao ostavku sad kad je na mjestu gdje moze braniti i ostvariti svoje stavove i utjecati na smijer vlade.

FN
Fr@njo
16:02 12.06.2017.

Steta..u turbulentnom vremenu koje slijedi, bio bi korisniji domovini..Zao mi je ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije