Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILI SE

HBK o izjavi Milorada Pupovca: 'Njegove izjave unose nemir među građane'

Hrvatska biskupska konferencija
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
28.08.2019.
u 09:40

HBK osudili su svaki oblik nasilja nanesen od bilo koga prema bilo kome.

Hrvatska biskupska konferencija oglasila se priopćenjem reagirajući na riječi saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca koji je kazao kako važnu ulogu u rehabilitaciji ustaštva, među ostalim, ima i Katolička crkva. 

HNB odbacila je "neistine i manipulativne tvrdnje" koje je izgovorio dr. Milorad Pupovac, te navode kako njegove izjave unose nemir među hrvatske građane i šire nepovjerenje. 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ističu kako i ovom prilikom osuđuju svaki oblik nasilja nanesen od bilo koga prema bilo kome, te su pozvali katoličke vjernike i ljude dobre volje da se još zauzetije nastoje oko suživota i mira svih građana. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Hrvatska biskupska konferencija odlučno odbacuje neistine i manipulativne tvrdnje koje je o Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj i hrvatskim biskupima ovih dana izrekao u medijima dr. Milorad Pupovac, zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke. Njegove izjave unose nemir među hrvatske građane i šire nepovjerenje. Polazeći od evanđeoskih načela, Hrvatska biskupska konferencija i ovom prigodom osuđuje svaki oblik nasilja nanesen od bilo koga prema bilo kome, te poziva katoličke vjernike i ljude dobre volje da u svom djelovanju na političkoj i drugim razinama našega društva još zauzetije nastoje oko skladnog suživota i mira svih građana. Neka uvijek imaju na pameti da je svaki čovjek Božje stvorenje i slika te da iz toga proizlazi njegovo izvorno dostojanstvo, navodi se u priopćenju. 

Komentara 3

KI
kimi
10:14 28.08.2019.

A da li se konačno oglasila Predsednica? Ili čeka da prođu izbori...

AV
avim
09:50 28.08.2019.

Ljudi moji oglasili se i ovi sa kapicama,koliko li nas oni svake godine koštaju a ništa ne rade i sve u ime ,,Boga,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije