Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubili krticu

Hamas objesio trojicu muškaraca, jedan od njih surađivao s Izraelom

palestina
AFP/Pixsell
07.04.2012.
u 11:43

Pogubljenje je obavljeno \"u skladu s našom religijom, palestinskim zakonom i uz očuvanje prava građana i postizanja sigurnosti naše zajednice\", navedeno je priopćenju

Trojicu muškaraca, među kojima je bio i jedan optužen za suradnju s izraelskim vlastima, islamistički Hamas objesio je jutros.

Dvojica preostalih koje su lišili života bili su ubijice i kriminalci, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova u pojasu Gaze.  Imena pogubljenih nisu objavljena, nisu se  iznosili ni  detalji zbog kojih su pogubljeni, osim da je jedan od trojice smaknutih navodno oteo dječaka te ga silovao i ubio.

Mušarac koji je obješen zbog suradnje s Izraelom proglašen je izdajnikom te kažnjen najstrožom kaznom.

Pogubljenje je obavljeno "u skladu s našom religijom, palestinskim zakonom i uz očuvanje prava građana i postizanja sigurnosti naše zajednice", navedeno je priopćenju koje donosi Reuters.

Otkako je Hamas sredinom 2007. godine silom preuzeo nadzor nad pojasom Gaze od umjerenijeg  Fataha, 11 zatvorenika je pogubljeno, a izrečeno je više od 30 smrtnih kazni. Mnogi Palestinci optuženi su za suradnju s izraelskim sigurnosnim službama.

Ključne riječi

Komentara 41

Avatar dovidovic
dovidovic
12:24 07.04.2012.

Hamas u Gazi progoni i ubija kršćane, ali o tome europski tisak rijetko piše...

OB
-obrisani-
13:08 07.04.2012.

dovidovic Bas me zanima odakle ti ta informacija da Hamas ubija krscane.Koliko ja znam to je obrnuto,20% palestinaca su hriscani i oni uzivjau veliku toleranciju od Hamasa i Hezbolaha sto je u skladu sa Islamskom vjerom i poslanikovim ucenjem.Cak postojee i vojne frakcije komunista kao sto je bio Zorz Habas u odbrani Bejruta 80-tih,ne znam da li su jios uvjek tu

TO
Toni50
12:20 07.04.2012.

Hamas objesio trojicu muškaraca, jedan od njih surađivao s Izraelom, a Hamas tobože ne sjurađuje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije