Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVARANJE MEGGLEA

Hajduković uputio otvoreno pismo Plenkoviću: Je li to ta sigurna Hrvatska o kojoj ste toliko govorili?

Domagoj Hajduković
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
17.07.2020.
u 14:05

Hajduković je poručio premijeru Plenkoviću da učini sve što je u njegovoj moći da spasi ta radna mjesta te da bude gospodarstvenicima partner, u suprotnom, smatra, da ćemo u budućnosti čitati o zatvaranju mnogih drugih tvornica diljem Hrvatske.

Saborski zastupniok SDP-a Domagoj Hajduković uputio je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću zbog najavljenog zatvaranja proizvodnog pogona tvrtke Meggle Hrvatska. 

- Nakon najave gašenja proizvodnje Meggle Hrvatska do kraja godine zbog čega će bez posla ostati 160 radnica i radnika, uputio sam otvoreno pismo predsjedniku Vlade. Očito je da Vlada nije efikasno i odlučno odgovorila na krizu u Agrokoru i na epidemiju. Ako Vlada u ovim teškim vremenima ne bude partner gospodarstvenicima, bojim se da ćemo čitati o zatvaranju još mnogih tvornica diljem Hrvatske - naveo je Hajduković na Fcebooku gdje je i objavio otvoreno pismo. 

Istaknuo je kako se mandatu prošle Vlade često govorilo o "Projektu Slavonija", ali da Slavonci i Baranjci neće ostati u Hrvatskoj zbog infrstrukturnih projekata poput društvenih domova i uređenja urbanih cjelina.

- Zatvaranje proizvodnje i gubitak radnih mjesta sigurno neće učiniti ništa dobroga ovoj gospodarski i demografski već opustošenoj regiji. Vjerujem da iz zagrebačke perspektive 160 radnih mjesta ne znači puno no za gospodarske prilike u Slavoniji to je ogromna brojka. Egzistencija 160 obitelji je ugrožena, da ne govorim o poljoprivrednicima koji su proizvodili moijeko za osječku mljekaru. Je li to ta sigurna Hrvatska o kojoj ste toliko govori? Iz perspektive Slavonije, Osijeka i radnika, sigurno nije. 

Smatra kako se Meggle ne bi odlučio na zatvaranje proizvodnje u Osijeku da je Vlada odlučnije i efikasnije odgovorila na krizu u Agrokoru i epidemiju koronavirusa.

Hajduković je poručio premijeru Plenkoviću da učini sve što je u njegovoj moći da spasi ta radna mjesta te da bude gospodarstvenicima partner, u suprotnom, smatra, da ćemo u budućnosti čitati o zatvaranju mnogih drugih tvornica diljem Hrvatske.

- Birači u dvije slavonske izborne jedinice su vama i vašoj stranci dali veliko povjerenje. Nemojte ga iznevjeriti već u prvim danima nove Vlade - zaključio je Hajduković.


 

Komentara 9

DH
dalibor.hren
14:34 17.07.2020.

Mogao bi pitati svoje drugove iz partije koji su bili prvi na izbornoj listi ( 3 jedinica ), ušli u sabor i svoje mjesto prepustili dragoj osobi s liste. Možda se za stanje u poljoprivredi obratiti poslovođi dućana Jakovini, možda ppremijeru Milanoviću, možda predsjedniku Josipoviću...

ST
stefj
15:29 17.07.2020.

E baš se pravi javio. Nakon one zadnje SDP-ove vlade ne bi se smjeli javljati bar desetljeće što se tiče gospodarstva. Koji je to užas bio, od nabijanja poreza, preko bildanja javnih službi do mahnitog zaduživanja... Ne ponovilo se nikada...

SI
sisavac
14:20 17.07.2020.

što nije hajduković za stanje u poljoprivredi pitao svog minstra jakovinu? da ga uputi u tajne... a da je baš država kriva za odlazak meglea.... nisam siguran. država ne može odrediti minimalnu cijenu mlijeka, fco farma. može pomoći, i pomaže. al da bi država trebala dati 2 kune za litru mlijeka..?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije