Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dioki u kampanji

Hadezeovčeva tvrtka 
najveći donator Ive Josipovića!

josipovic-novi
Reuters
Autori: vom/VLM, ipš/VLM
18.12.2009.
u 19:38

R. Ježić vlasnik je i riječkog Novog lista, koji podržava ljevicu, pa je možda i zbog toga SDP-ov kandidat dobio 200.000 kuna.

Ivu Josipovića, predsjedničkoga kandidata Socijaldemokratske partije, financira hadezeovac! Prema prijevremenome financijskom izvještaju poslanu iz Josipovićeva stožera, tvrtka Dioki uplatila je 200.000 kuna donacija za kampanju.

Ne bi tu bilo ništa čudno da vlasnik Diokija nije Robert Ježić, dugogodišnji član HDZ-a i jednako tako prijatelj njihova počasnog predsjednika i bivšeg premijera Ive Sanadera. No osim što je član stranke, Ježić je i vlasnik riječkog Novog lista koji u mnogo čemu podržava ljevicu, pa se možda i u tome mogu tražiti razlozi izdašne donacije Josipovićevoj kampanji.

Dioki, odnosno Ježić, najveći je pojedinačni donator Josipovićeve kampanje izuzme li se, dakako, SDP koji je uplatio 1,62 milijuna kuna za kampanju svoga kandidata.

Iz Diokija nam još nisu odgovorili jesu li financijski pomogli kampanju još kojeg predsjedničkoga kandidata ili kandidatkinje. Dioki je, inače, najveći proizvođač polimernih materijala u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 32

ŠI
šifra2
20:18 18.12.2009.

Ivo Čović direktor ZG Holdinga, Josipovićev čovjek, radi nagodbu s DIOKI-em Ježićvom firmom koja Vodoopskrbi Zagreb duguje 38 milijuna kuna. Naravno nagodba je na štetu Vodoopskrbe. Prema tome 200 000 kuna je mala sitnica za kontra uslugu. Bajiću javi se i provjeri! Josipoviću jaaaaavi se! --------------------------------------------------------------------------------

PR
PrincessJackie
22:49 18.12.2009.

Jadan taj Hebrang, stvarno mu njegovi miniraju kampanju sa svih strana. Dobro se i drži kako mu je.

Avatar zampzmija
zampzmija
20:12 18.12.2009.

Najbitnija stvar u Hrvata tko je u kojoj stranci,tko je ljevi tko desni.Dva Hrvata tri stranke.Anaj sporednija je stvar što stari i nemoćni kopaju po kantama..Fujjjjjjj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije