Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon što je DKOM poništio prvu odluku o odabiru

HAC opet odabrao Colas i Geotehniku da grade dionicu Lekenik – čvor Sisak

Nikola Cutuk/PIXSELL
28.01.2022.
u 12:20

U skladu s rješenjem DKOM-a i slijedom primjedbi iz tog rješenja u HAC-u su napravili ponovno evaluaciju ponuda te su Colas i Geotehnika dostavili tražene dopune, čime su dokazali da udovoljavaju traženim referencijama

Nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila odluku Hrvatskih autocesta o odabiru ponude  Colasa i Geotehnika za izgradnju dionice Lekenik – čvor Sisak na autocesti Zagreb – Sisak, a na osnovu žalbe koju je na tu odluku podnio Strabag, HAC je danas donio novu odluku kojom je opet za izvoditelje radova na toj dionici odabrao Colas i Geotehniku. 

I to opet kao ekonomski najpovoljniju ponudu vrijednu 281,33 milijuna kuna. Procijenjena vrijednost radova je iznosila 300 milijuna kuna. Strabag, čija je ponuda vrijedna 299,7 milijuna kuna, među ostalim je prigovorio da Colas i Geotehnika nemaju neke od traženih referencija za taj posao. 

U skladu s rješenjem DKOM-a i slijedom primjedbi iz tog  rješenja u HAC-u su napravili ponovno evaluaciju ponuda te su Colas i Geotehnika dostavili tražene dopune, čime su dokazali da udovoljavaju traženim referencijama. Paralelno s time evaluirala se i ponuda Strabaga koji nije po istim tim temeljima za koje se žalio uspio dokazati da ispunjava sve referencije. Inače, da nije bilo brojnih žalbi na ovom natječaju, od kojih su većina bile zlonamjerne, radovi na dionici Lekenik – čvor Sisak već su odavno mogli biti započeti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije