Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čekaju se podaci za travanj

Guverner Vujčić: Inflacija će nastaviti rasti, ovo još nije vrhunac

Zagreb: Plenković, Marić i Vujčić o kupnji Sberbanke za 71 milijun kuna
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
06.05.2022.
u 15:39

Realne prognoze nemamo i sve će ovisiti o cijeni energenata. Međutim, inflacija nema veze s uvođenjem eura, dodao je

U ovom trenutku potrošnja je i dalje dobra, ne vidimo njezino usporavanje, ali inflacija će nastaviti rasti, ovo još nije vrhunac, kazao je guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić na desetom susretu guvernera regije kojega organizira tjednik Lider.

 Hrvatska je vlada nedavno procijenila da će prosječna stopa inflacije u ovoj godini biti oko 8 posto

- Što će  dalje biti  ovisi o razvoju ratnog sukoba, no do sada rat nije imao tako veliki utjecaj na nas. Međutim, što će dulje trajati, ti će učinci kumulativno biti dublji - kazao je Vujčić i dodao da porast stope inflacije iznad razine od pet posto počinje utjecati na očekivanja i širi se među sve više skupina proizvoda, pa se tako iz mjeseca u mjesec povećava broj proizvoda kojima cijena raste iznad pet posto.

- Realne prognoze nemamo i sve će ovisiti o cijeni energenata. Međutim, inflacija nema veze s uvođenjem eura. istaknuo je hrvatski guverner.  

Komentara 15

IC
ICCO
15:50 06.05.2022.

Inflacija je debelo probila 20%,laž je ogromna da se krećemo oko 7-8%.

Avatar fakinn
fakinn
15:33 06.05.2022.

Sljedeća dva tjedna su ključna

AN
anto9
15:51 06.05.2022.

stopa inflacije moze biti 8% jedino ako guverner i ostali zapadni financijasi ocekuju drasticno smanjenje cijena do kraja godine, samo su energenti porasli 30%, a kad raste cijena energenata raste sve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije