Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objava podataka 77 tisuća građana

Grmoja: Curenje osobnih podataka građana je mega-skandal zbog kojeg neki moraju odgovarati

Zagreb: Nikola Grmoja održao konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
16.12.2022.
u 15:43

- Svakako da građani trebaju tužiti. Trebaju tužiti agenciju i vidjeti što napraviti s državom koja pak nije napravila ono što je trebala, a to je da se uredi način poslovanja agencija za naplatu potraživanja - poručio je Grmoja

Ovo je jako ozbiljna situacija. Most već dulje vrijeme upozorava na činjenicu da agencije za naplatu potraživanja u toj želji da naplate dugovanja, koja su banke prodale tim agencijama, koriste osobne podatke građana, teroriziraju ih, nazivaju njihove susjede, rodbine i imaju o njima puno više informacija nego bi smjeli imati. I sad još imamo i "curenje" osobnih podataka građana u javnost. Ovo je jedan mega skandal zbog kojeg će, nadam se, agencije za naplatu potraživanja odgovarati. Tu prvenstveno mislim na agenciju B2 Kapital, ali i ostale. Vrijeme je da hrvatska Vlada uredi način njihova poslovanja, da prestanu s teroriziranjem ljudi i korištenjem osobnih podataka na neprimjeren i neprihvatljiv način - kazao je danas novinarima u Saboru zastupnik Mosta Nikola Grmoja referirajući se na informaciju da su u javnost dospjeli osobni podaci (imena, prezimena, brojevi OIB-a, brojevi mobitela, dugovanja...), za što je odgovorna agencija za naplatu potraživanja B2 Kapital. Grmoja je istaknuo da agencije za naplatu potraživanja imaju pristup osobnim podacima građana kojima ne bi smjeli imati pristup. 

- Više nam se građana obraćalo govoreći da se ne terorizira samo njih nego i njihove obitelji, rodbinu, pa čak i susjede, a sve u svrhu naplate dugovanja. Dakle, tu se radi o tome da se nečiji dobar glas u njegovu susjedstvu i obitelji narušava kako bi te agencije naplatile svoja potraživanja, što je apsolutno neprihvatljivo - naglasio je Grmoja. 

Kako je već prije zastupnica ZLB-a Sandra Benčić pozvala tih 77 tisuća građana da tuže ne samo agenciju B2 Kapital nego i državu, novinare je zanimalo što o tom prijedlogu kaže i Mostov zastupnik. 

- Svakako da građani trebaju tužiti. Trebaju tužiti agenciju i vidjeti što napraviti s državom koja pak nije napravila ono što je trebala, a to je da se uredi način poslovanja agencija za naplatu potraživanja - poručio je Grmoja.

Komentara 3

Avatar Moodleen
Moodleen
16:59 16.12.2022.

A jel drug grmonja ovaj svoj laprdarij ovjeril kod javnog bilježnika?

Avatar grbadeva
grbadeva
15:57 16.12.2022.

Ako Grmoja tako veli onda tako i jest.

SR
sršen
09:36 18.12.2022.

nego, šta kaže ovaj rusofil

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije