Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predložio izmjene zakona

Grmoja: Antikorupcijsko vijeće uskoro ima sastanak s državnom odvjetnicom o aferama

Zagreb: Nikola Grmoja komentirao početak jesenskog zasjedanja Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.09.2021.
u 13:00

Na zatvorenom sastanku ćemo komentirati aktualne istrage – i Kutinu, i ono što se događalo u Međimurju, ali i slučajeve za koje dobivamo predstavke građana u kojima se žale na rad DORH, predstavio je Grmoja

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Mostov Nikola Grmoja najavio je u petak da će uskoro organizirati zatvoreni sastanak s glavnom državnom odvjetnicom kako bi raspravljali o aktualnim aferama te da će pred Vijeće pozvati sve one koji se tuže na korupciju.

"Izražavam rezigniranost, ali i zadovoljstvo da je Antikorupcijsko vijeće konačno zauzelo stav da nećemo dopustiti da nam Vlada, Državno odvjetništvo i ostale institucije lome zube nego da ćemo ustati protiv toga i uskoro ćemo objaviti zaključke kojima smo izrazili nezadovoljstvo jer nam iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu državna tijela ne dostavljaju dokumentaciju. Pritom mislim i na Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, na Vladu i Državno odvjetništvo", izjavio je Grmoja novinarima u Hrvatskog saboru.

Dogovorili smo se da ćemo pozvati glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek i na zatvorenom sastanku komentirati aktualne istrage – i Kutinu, i ono što se događalo u Međimurju, ali i slučajeve za koje dobivamo predstavke građana u kojima se žale na rad DORH, predstavio je Grmoja zaključke jučerašnje sjednice.

Donijeli smo i zaključak - jer nije dobro da nas bilo tko vuče za nos pa tako ni doktorica Dijana Zadravec koja je na javnom saslušanju obećala da će Antikorupcijskom vijeću dostaviti SMS u kojem je Gordan Jandroković lobirao za određeno namještenje, što nam do danas nije dostavila – te da onima koji se tuže na korupciju dođu pred Vijeće, poručio je Grmoja.

No, dodaje, nećemo dopustiti nikome da nas koristi za neke svoje osobne interese.

"Predložio sam i da se ide u izmjene zakona kojim bi se kažnjavalo one koji pred Antikorupcijskim vijećem, ali i pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa daju lažni iskaz ili ne dostavljaju dokumentaciju", kazao je novinarima predsjednik Antikorupcijskog vijeća Grmoja.

Komentara 4

Avatar southman
southman
13:48 24.09.2021.

Ovo je onaj što je branio Posavca a ovaj priznao kazneno djelo. Ako on nije najbolji izbor za voditi Antikorupcijsko vijeće onda ne znam tko jeste. Pa stvarno tko još može glasati za MOST !?

Avatar horuk
horuk
13:10 24.09.2021.

Grmoja se bunio zbog privodjenja ljevicarske ikone Posaveca zbog korupcije. Grmoja nije prihvatio Posavecevo priznanje da je bio koruptan jer Grmoja prestavlja stranku Most koja se intenzivno bori protiv korupcije i njima je samo onaj koruptan za koga oni to odluce da je! Lijevi drugovi to nikako ne mogu biti. Kao zetoncici za lefte i antife glume narodnjacku opciju ali za lefte rade prljavi posao, znaci jos gori su od Beljkova HSSa. Zetoncici i u Splitu odano rade za bracni par "Pametno" jer su njih dvoje vrlo pametni a Most voli kada im samozvano "pametna" jugoljevica kaze koga oni moraju kao dresirani napadati.

Avatar Narod
Narod
23:34 24.09.2021.

Grmoja spasavao Mladena Bajica u vrijeme Karamarka, sve jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije