Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGRAM IZUZEĆA

Grlić Radman: Ukidanje viza hrvatskim građanima za SAD 'novo je priznanje'

Gordan Grlić Radman
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
28.09.2021.
u 23:20

Prošlo je točno godinu dana otkad je završila fiskalna godina u Sjedinjenim Državama i do tada je Hrvatska morala podnijeti dovoljan broj kvalificiranih aplikacija, što znači da je broj odbijenih viza morao biti ispod tri posto

Ukidanje viza hrvatskim građanima za ulazak u Sjedinjene Države "novo je priznanje" 30 godina od priznanja države Hrvatske i sada se očekuje potpisivanje Zakona o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, rekao je u utorak ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Nakon 30 godina priznanja Republike Hrvatske to je  "novo priznanje", rekao je ministar komentirajući objavu američkog Ministarstva domovinske sigurnosti o uvrštavanju Hrvatske u program izuzeća od viza.

Prošlo je točno godinu dana otkad je završila fiskalna godina u Sjedinjenim Državama i do tada je Hrvatska morala podnijeti dovoljan broj kvalificiranih aplikacija, što znači da je broj odbijenih viza morao biti ispod tri posto, podsjetio je. 

Time je Hrvatska stekla kvalifikacije za oslobađanje od viznog režima uz ispunjenje još nekih manjih uvjeta, primjerice o sigurnosti u zračnom prometu, rekao je. Novi korak koji obje zemlje brzo očekuju je potpisivanje Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, čime će se olakšati poslovna komunikacija.

Komentara 2

IG
igorl
12:48 29.09.2021.

Super. Bravo. A potpisivanje sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja? To nije bitno. Nije bitno sto svake godine HR gradjani sa US dionicama placaju stotine milijuna dolara poreza ekstra nego sto bi trebali!!!

ZV
Zvjerko15
06:27 29.09.2021.

Ma koliko to građana putuje u SAD da bi ovi na vlasti svršavali zbog ukidanja viza?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije