Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZMJENA UVREDA UŽIVO

Grlić Radman opleo po Milanoviću: On visi po birtijama. Lijen je i nesposoban

Zagreb: Na nove optužbe predsjednika Milanovića odgovarao je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman
Patrik Macek/PIXSELL
24.06.2022.
u 12:21

Mi umiremo od stida, on je svojom politikom pokazao da je najgori, najnesposobniji i najdestruktivniji predsjednik kojeg smo imali u povijesti. - rekao je ljutiti Radman koji je intervju za N1 dao samo nekoliko trenutaka po završetku predsjednikova obraćanja. Evo što mu je još poručio...

Nakon što se predsjednik Zoran Milanović danas, među ostalima, obrušio i na ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, potonji je na to reagirao u razgovoru za N1 uživo odmah nakon Milanovićeve izjave.

Milanović je Radmana nazvao princem od kafilerije iz Sesvetskog Kraljevca. Rekao je i da bi Radman radio u kotlovnici da ga on nije poslao za ambasadora u Budimpeštu.

- On je i glup i teško se izražava. Naslijedio je otetu kotlovnicu. Ovakve bruke od ministara, majke ti… Sramoti nas taj tip - samo je dio Milanovićevih današnjih izjava o Radmanu.

- Ja sam mislio da to govori netko u Hyde Parku, gdje možete staviti 20 centimetara podij i možete lupetati što god hoćete. Ali kad vidite da to govori hrvatski predsjednik, on piše tamo umirem od stida, on ne može umirati od stida jer nema obraza. - uzvratio je ministar vanjskih poslova i nastavio:

Mi umiremo od stida, on je svojom politikom pokazao da je najgori, najnesposobniji i najdestruktivniji predsjednik kojeg smo imali u povijesti. Mi moramo strancima objašnjavati strancima što on govori ovdje jer ono što on govori ovdje ambasadori to prevode pa nas onda pitaju što to naš predsjednik radi. Ovo što je sada rekao, ovo je na razini klevete, da on govori da je netko izdajnik, da je netko glup”, rekao je Grlić Radman.

Predsjednika optužio da 'visi po birtijama'

- On predbacuje Plenkoviću ono sve što zdušno radi, a nikad BiH nije bila vidljivija. On je jedan lijen i nesposoban političar koji će nakon ove izjave nekome namignuti, nasmijati se i otići u neku birtiju. Dok mi predano radimo, on visi po seoskim birtijama. Puno mi znamo što on radi i gdje se kreće. - ustvrdio je Radman dodavši da je jedini veleizdajnik s velikim V ustvari Milanović

Milanović nije učinio ništa, sve zasluge idu Plenkoviću, zaključuje Grlić Radman.

Istaknuo je da Milanović nikad dosad nije govorio o kandidatskom statusu BiH. “Plenković je to spomenuo već 2016. godine”, rekao je Grlić Radman.

- Jučer je u Bruxellesu bila žustra rasprava oko BiH, uvijek imate nekoliko zemalja koje su protiv, ali upravo zahvaljujući Andreju Plenkoviću je postignut najbolji mogući tekst o BiH. Predsjednik Milanović nema uvida, ne sudjeluje ni u jednom procesu. On se ponaša bez kompasa, prije nekoliko mjeseci je uvjetovao članstvo Finske i Švedske u NATO-u izmjenom izbornog zakona, a sad ga uopće ne spominje -  rekao je uzrujani ministar.

'On nema nikakvih postignuća. On je lijen.'

Imamo populistički pristup predsjednika Milanovića, koji jeftino prodaje sebe. On ne poznaje karakter BiH, on je opsjenar. On bni docirao, ali bi prebacivao odgovornost na drugoga, rekao je ministar.

Išao je u BiH, podržavao je Komšića i građansku BiH. On se ne može ekskulpirati od takvih izjava, rekao je Grlić Radman.

Govoreći o predsjednikovoj karijeri u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ministar je rekao da je Milanović bio lijen.

“Govori da smo u Schengen mogli ući 2016. godine, pa što to nije napravio? On nikakvih postignuća nije napravio dok je bio predsjednik Vlade”, rekao je Grlić Radman.

Komentara 25

IK
ikbmibm
13:40 24.06.2022.

KGK se u prvoj godini mandata sastala s kineskim,ruskim , francuskim i američkim predsjednikom Di je ovaj bio u Balkanskoj Kolumbiji i zderao oboritu ribu u Slovenskoj 9..

IK
ikbmibm
13:34 24.06.2022.

Elementarna nepogoda na Pantovčaku.Zoki ,Mesić Orsat - ruski igrači- to je sada svima jasno,koji imaju prosječni IQ

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
13:06 24.06.2022.

Radman je upitnih ministarskih kvaliteta, a Zoka je dokazano za bilo koju funkciju u državi nikakvih kvaliteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije