Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

Grlić Radman o uhićenim Hrvatima: Tereti ih se za trgovanje djecom u pokušaju, naš konzularni djelatnik stalno je s njima

Zagreb: Gordan Grlić Radman pozirao na špici sa suprugom te dao izjavu za medije
Luka Stanzl/PIXSELL
10.01.2023.
u 11:12

Mi želimo da zambijske vlasti tretiraju naše državljane čovječno, da se prema njima postupa humano, da im se osiguraju hrana, lijekovi i svi uvjeti koji su priznati temeljem konvencija. Mi ne možemo ulaziti u meritum slučaja, rekao je ministar

Ministar Gordan Grlić Radman u Podrutama je sudjelovao na obilježavanju 31. godišnjice pogibije članova promatračke misije Europske zajednice gdje je komentirao slučaj Hrvata koji su početkom prosinca uhićeni u Zambiji pod optužbom za trgovinu djecom iz Konga. 

– Upravo smo doznali da je ročište odgođeno za četvrtak. Svi koji su optuženi trebali su sudjelovati u raspravi na jeziku koji razumiju, tako da je to rastegnulo malo cijelu raspravu. Njima je pročitana optužnica, odgovorili su da se ne osjećaju krivima. Njihov branitelj tražio je puštanje uz jamčevinu, da se brane sa slobode, tako da čekamo taj četvrtak da vidimo hoće li biti nekih novosti – komentirao je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

– Ključno je da oni nisu bili optuženi za širi spektar djela, kako se u medijima spominje, već za trgovanje djecom u pokušaju, a to, naravno, treba dokazati. Naš konzularni djelatnik stalno je prisutan i posjećuje naše državljane. Mi želimo da zambijske vlasti tretiraju naše državljane čovječno, da se prema njima postupa humano, da im se osigura hrana, lijekovi i svi uvjeti koji su priznati na temelju konvencija. Mi ne možemo ulaziti u meritum slučaja – nastavio je.

Ovo ministarstvo, dodao je, nikada nije sudjelovalo u postupku posvajanja djece.


 

Komentara 26

JA
jabzek15
11:22 10.01.2023.

Lihvari, sad im nije teško poslati "konzularnog savjetnika" s drugog kraja Afrike. Možeš si misliti kako bi naša diplomacija pomagala nekome tko nije iz LGBT zajednice... umreženi, sudstvo im podilazi, do te mjere da hrvatski sudovi krše i vlastiti Ustav koji je brak definirao kao zajednicu muškarca i žene, a onda još istospolnima izdaje dokumente za djecu na drugom kontinentu, a sad nude i "konzularnu" pomoć trgocima djece. Sreća naša pa Afrika bez struje ima naprednije sudstvo od naše hrvatske Afrike sa strujom, inače bi tu dječicu još ove godine gledali na lgbt-ovoj "paradi ponosac...

Avatar Infowars
Infowars
11:28 10.01.2023.

Više vjerujem zambijskom sudu u ovom slučaju nego našem. Šta se čeka s inspekcijom suda u Zaboku???

Avatar Trgovac
Trgovac
11:35 10.01.2023.

Podrška zambijskom pravosuđu. Samo pošteno to osudite. Bravo Zambija za zaštitu djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije