Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB BY NIGHT

Gregurević i družina na konju od Vukovara do Dubrovnika

06.01.2002.
u 00:00

Poznati sportaši, glumci, redatelji, pisci, novinari, pjevači, obrtnici... desetljećima su se okupljali u Karaki izmjenjujući blagdanske čestitke. Posljednjih godina društvo se preselilo u Gavellu, gdje je nastavljena tradicija. Razriješile su se sve tekuće oklade i dugovi, ali ovaj put izostala su očekivana mirenja. Stari prijatelji Mia Begović i Želimir Sablić bili su tvrdoglavo na suprotnim stranama lokala, Mirjana Hrga i Ivana Ivančić, nekad najbolje frendice, svaka sa svojim društvom, a brzo je nestao i Zlatko Vitez pa od pomirenja s Duškom Ljuštinom ništa.

- Tko u 2002. godini na šank Gavelle donese svježu fotku na kojoj su zajedno Sablja i Mia, Mirjana i Ivana ili Vitez i Ljuština, čeka ga boca znamenita Jarecova pinota - raspisali su neobičnu nagradu njihovi zajednički pajdaši, a gazda Pavo Kremenić osigurao je premije.

Tomica Galović, kralj hrvatskih kulena, obećao je svoje poznate proizvode darovati Bobiju Marottiju, a od zemljaka Ive Gregurevića čuo je novogodišnje planove:

- U srpnju s konjima krećemo na put od Vukovara do Dubrovnika. S nama će kočija u kojoj će se izmjenjivati gosti. Vjerujem da ćemo relaciju prijeći za mjesec dana.

Zoran Maksimilijanović, gazda nekad najpopularnijeg butika Max, upoznao je Mirjanu Hrgu s poznatim postolarom Mladenom Baćanijem.

- Mirjana, ovo ti je gospodin koji je radio cipelice i Jovanki Broz.

Nakon kratke spike, darežljivi Baćani obećao je lijepoj i simpatičnoj Hrgi cipele kao prvi novogodišnji dar.

Na drugom vuglecu šanka Mirjana Majurec i Dubravko Jelačić Bužimski razgovarali su o nastavku snimanja serijala "Vaši i naši".

- Dobili smo po četiri dana za snimanje svake epizode - požalio se urednik Dramskog programa HTV-a, nagovještavajući Mirjani da glumce čeka paklen posao.

Sportsko društvo predvodili su nogometni i hokejaški reprezentativci Zvonimir Soldo i Damir Gojanović, trener Cico Kranjčar i njegov sin Niko, Duško Popovski, neokrunjeni kralj "Kutije šibica".

Neki će se ponovno sresti i nazdraviti tek za doček 2003. godine, kad je ugovoren novi zajednički domjenak, a oni koji su trenutačno bez tona, valjda će progovoriti i zajedno popiti obećane nagradne butelje na šanku Gavelle.

Piše MILJENKO MITROVIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije