Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
motivacijski skup SDP-a

Milanović: Danas sam sretniji nego kad sam postao premijer

SDP
Foto: Robert Anić/Pixell
1/23
26.09.2015.
u 13:45

Više od pet tisuća članova SDP-a Milanović je očito uspio do kraja "nabrijati" prije velikog sraza sa HDZ-om.

- Lavice i lavovi, idemo po pobjedu! Bit će teško, svaki glas je važan. Rasipanje glasova je opasno i prijeti da se vrate ljudi koji jedva čekaju da Hrvatsku ščepaju za gušu. Hrvatska raste! Ospori ako možeš. Nema povratka na staro. Ne dopusti! Izađi i bori se, u ovom gradu ima mjesta za svakoga od nas, ali samo za jednu vladu. Našu vladu! - riječi su kojima je premijer i šef SDP-a Zoran Milanović završio veliki motivacijski skup SDP-a danas u Domu sportova.

Više od pet tisuća članova SDP-a Milanović je očito uspio do kraja "nabrijati" prije velikog sraza sa HDZ-om. Već dugo SDP nije bio u takvoj formi, ako je ta stranka uopće ikada bila tako mobilizirana. Istaknuo je kako mu je danas najsretniji dan u njegovom političkom životu, i da ovako nešto nije nikada doživio i da je sretniji nego na dan kada je postao premijer.

Velikih obećanja nije bilo, građanima i biračima Milanović i njegovi ministri obećali su decentralizaciju – spuštanje novca s državne na lokalnu razinu, ozbiljne pregovore sa bankarima o spuštanju kamata na sve vrste kredita, a obratio se i učiteljicama i učiteljima koji su od petka u štrajku. Poručio im kako je svjestan njihovih malih plaća i da će voditi računa kako bi im u novom mandatu osigurao da njihov posao bude poštenije plaćen.

U govoru se dotakao i ljudskih prava, podsjetio je na referendum o braku "kojim su nas htjeli vratiti 50 godina unatrag", ali i na činjenicu da je samo nekoliko mjeseci kasnije njegova Vlada donijela zakon o životnom partnerstvu. Obećao je štiti stečena prava svih nacionalnih manjina. SDP znači, poručio je Milanović, i "stranka domoljuba i patriota".

Foto: Robert Anić/Pixell

Lalovac Beču i Milanu: Vratite novac koji ste iznijeli iz Hrvatske!

Najvatreniji govor, naglašavajući da su SDP-ovci domoljubi a ne oni "koji su svoju domovinu popljačkali", održao je ministar financija Boris Lalovac.

Treba napomenuti kako jačina aplauza sugerira da je Lalovac trenutno nakon Milanovića najpopularniji u stranci. HDZ-ovcima je poručio da kakvi su to oni domoljubi kad im se program piše u Njemačkoj a sa bankarima se sastaju u Klagenfurtu.

- Poručujem Beču i Milanu: Vratite novac koji ste iznijeli iz Hrvatske! Došla je Vlada Zorana Milanovića koja je rekla: Dosta! - rekao je Lalovac. A imao je poruku i za guvernera HNB-a Borisa Vujčića.

- Nadam se da će i u Hrvatskoj narodnoj banci umjesto masterchefa koji im sljubljuje hranu i piće nabaviti nekoga koji zna kako treba financirati hrvatske građane u hrvatskim kunama – rekao je ministar financija Boris Lalovac

Opačić: Obraz nismo izgubili, a nećemo ni vlast

Potpredsjednica Vlade i SDP-a Milanka Opačić podsjetila je na riječi pokojnog Ivice Račana da se vlast može izgubiti, ali obraz ne.

- Obraz nismo izgubili, a nećemo ni vlast – poručila je Milanka Opačić i zaradila veliki pljesak, a još veći nakon što je rekla: "Nekome u oporbi smetaju naša imena i prezimena, a ja im poručujem: "Domoljubi nisu oni koji su pokrali vlastitu zemlju, nego oni koji su zemlju izvukli iz krize!"

Na samom početku skupa, nakon Lijepe naše i minute šutnje za poginule u Domovinskom ratu, SDP-ovcima se obratio potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Branko Grčić. Najveći Vladin optimist rekao je kako su uz pomoć članova SDP-a i većine građana Vlada nakon šest godina zemlju uspjeli izvući iz recesije i krize. Naglasio je kako su zemlju preuzeli u najtežoj situaciji, kada je BDP već bio pao deset posto, kada je padala zaposlenost i općenito vladao nered.

- Prve dvije godine potrošili smo na uvođenje reda, fokus nam je bio zadržati radna mjesta. Preokrenuli smo trendove. Idemo naprijed. Hrvatska raste nezaustavljivo. To smo uspjeli jer nismo slušali sve savjete stranih ali i nekih domaćih institucija, agente krupnog kapitala koji su samo tražili rezove. Mi smo išli obrnuto. Nama ne treba dolina suza. Treba nam Hrvatska koja raste - rekao je Grčić.

>>Prvi put stopa nezaposlenih mladih od 15 do 40 godina pala ispod 40%

Komentara 415

ST
stric5
11:57 26.09.2015.

....grčiću mi prolazimo dolinom suza ....najgorom i najvećom......samo mi Hrvatice i Hrvati idemo puzeći .....a vi građanke i građani idete u crnim limuzinama....i trubite nam mašući crvenom zastavom

TO
Toaletni
11:51 26.09.2015.

Ovaj grčić branko bi bio dobar lik u novoj seriji " mučki ". Kao gost sa balkana.

DH
dalibor.hren
11:50 26.09.2015.

Jadan Grčić je za promatranje! Treba mu lijek za otvaranje očiju koje su jedini stanovnici u njegovoj glavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije