Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNE TVRTKE

Grčić: HAC, HŽ, ARZ i HC dužni su čak 45 milijardi kuna

Vlada ministri Grčić Milanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/22
21.04.2015.
u 10:43

Inače, Grčić je, kaže zadovoljan, rezultatima poslovanja javnih poduzeća u zadnje tri godine, kao i procesom restrukturiranja.

Problem naših javnih poduzeća jest veliki javni dug. Ukupno su dužna 66  milijardi kuna, a samo HAC, HŽ, ARZ i HC dužni su čak 45 milijarde kuna. Samo je HAC dužan 24 milijarde kuna - rekao je potpredsjednik Vlade  Branko Grčić danas na Vladinoj konferenciji 'Poslovanje,  restrukturiranje i investicije trgovačkih društva u državnom portfelju. 

Inače, Grčić je, kaže zadovoljan, rezultatima poslovanja javnih poduzeća u zadnje tri godine, kao i procesom restrukturiranja. 

- 47 poduzeća lani su ukupno ostvarile bruto dobit od 2,72 milijarde  kuna, a otkad smo došli na vlast smanjili smo broj zaposlenih za  9,7  posto, za 8 tisuća - rekao je Grčić. 

>>Milanović o uhljebljivanju: Dajte spiskove ljudi koje mi zapošljavamo!

>> Grčić i Lalovac predstavili mjere ušteda: Evo koliko će se uštedjeti novim rezovima! 

>> Branko Grčić: 'Nećemo dizati poreze, ali ćemo povećati trošarine'

Komentara 35

TH
than
11:04 21.04.2015.

A glavne ljude tamo postavljala je moja pokojna baba ? Sto se pravite ludima sada. To su javna poduzeca na koja ste vi postavili svoje uhljebe. Da, dug se vuce. Imaju i prosle vlade prste u tome, pa cak i ona Racanova. I ne muvajte sa dobiti. Dobit je ostvario HEP jer ste dobro digli cijenu struje, a i bila je dobra godina za hidroelektrane.

LI
liskovaca
11:07 21.04.2015.

tko smije otpustiti glasačku mašineriju???

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
11:47 21.04.2015.

Bez brige, riješit će te taj problem EU fondovima. Ha, ha, ha,ha, ha!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije