Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grčić: HAC, HŽ, ARZ i HC dužni su čak 45 milijardi kuna

Inače, Grčić je, kaže zadovoljan, rezultatima poslovanja javnih poduzeća u zadnje tri godine, kao i procesom restrukturiranja.
21. travnja 2015. u 10:43 35 komentara 2407 prikaza
Vlada ministri Grčić Milanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/22

Problem naših javnih poduzeća jest veliki javni dug. Ukupno su dužna 66  milijardi kuna, a samo HAC, HŽ, ARZ i HC dužni su čak 45 milijarde kuna. Samo je HAC dužan 24 milijarde kuna - rekao je potpredsjednik Vlade  Branko Grčić danas na Vladinoj konferenciji 'Poslovanje,  restrukturiranje i investicije trgovačkih društva u državnom portfelju. 

Inače, Grčić je, kaže zadovoljan, rezultatima poslovanja javnih poduzeća u zadnje tri godine, kao i procesom restrukturiranja. 

- 47 poduzeća lani su ukupno ostvarile bruto dobit od 2,72 milijarde  kuna, a otkad smo došli na vlast smanjili smo broj zaposlenih za  9,7  posto, za 8 tisuća - rekao je Grčić. 

>>Milanović o uhljebljivanju: Dajte spiskove ljudi koje mi zapošljavamo!

>> Grčić i Lalovac predstavili mjere ušteda: Evo koliko će se uštedjeti novim rezovima! 

>> Branko Grčić: 'Nećemo dizati poreze, ali ćemo povećati trošarine'

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • than:

  A glavne ljude tamo postavljala je moja pokojna baba ? Sto se pravite ludima sada. To su javna poduzeca na koja ste vi postavili svoje uhljebe. Da, dug se vuce. Imaju i prosle vlade prste u tome, pa cak i ... prikaži još! ona Racanova. I ne muvajte sa dobiti. Dobit je ostvario HEP jer ste dobro digli cijenu struje, a i bila je dobra godina za hidroelektrane.

 • liskovaca:

  tko smije otpustiti glasačku mašineriju???

 • Avatar Neanderthalac
  Neanderthalac:

  Bez brige, riješit će te taj problem EU fondovima. Ha, ha, ha,ha, ha!!!