Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Grbin o stanju u SDP-u: 'Krenuli smo u potpuno pogrešnom smjeru'

08.05.2018.
u 11:25

Za Hrvatsku bi bilo jako loše da se dogodi referendum gdje će se odlučivati o pravima nacionalnih manjina, poručio je Grbin.

SDP-ovac Peđa Grbin gostovao je u emisiji televizije Večernjeg lista gdje je govorio o presudi Ustavnog suda o lex Agrokoru, situaciji u SDP-u i referendumu za izmjene izbornih pravila.

– Stigao sam pročitati tek sažetak te odluke – rekao je Grbin i govoreći o ustavnosti lex Agrokora.

Rekao je i kako je odluka bila očekivana.

– Pretpostavljali smo da će biti takva odluka – kazao je.

Je li Ustavni sud političko tijelo?

– Ustavni sud po definiciji je političko i pravno tijelo. Oko toga nema dvojbe – rekao je Grbin.

Rekao je kako zna da je to ''političko tijelo'' u negativnom smislu.

Je li u 'Lex Agrokoru' prevagnuo politički aspekt?

– Vjerujem da jest – kazao je SDP-ovac.

Izmjene izbornih pravila

– Poznat sam kao jedan od političara koji smatra da će preferencijalno glasovanje dovesti do estradizacije politike – rekao je Grbin i dodao da nam to neće riješiti probleme.

– S tri preferencijalna glasa ja, kao poznati političar, imam veću prednost od onoga koji se sada kandidira – izjavio je.

– Sukus ovog referenduma dvije su stvari: povećanje utjecaja dijaspore na politiku i smanjenje prava manjina da odlučuju – rekao je Grbin.

Hoće li se dogoditi referendum?

– Za Hrvatsku bi bilo jako loše da se dogodi referendum na kojem će se odlučivati o pravima nacionalnih manjina – poručio je Grbin.

Situacija u SDP-u

– Mi smo krenuli u potpuno pogrešnom smjeru kao politička opcija – izjavio je i dodao da se kolege bave isključivo pogrešnim pitanjima.

– Naravno da je vodstvo to koje je najodgovornije za stanje u kojem se nalazimo – rekao je.

– Bojim se da je naš problem malo dublji i da nije sve stvar u jednoj osobi – izjavio je odgovarajući na pitanje bi li povratak Zorana Milanovića riješio probleme.

Ključne riječi

Komentara 26

KO
koraknaprijed
11:40 08.05.2018.

Najbolje je da odete u kuću smeća i legnete pored onog šepavoga!

DO
DonQuijote
11:44 08.05.2018.

Upravo zbog poremećenih bolesnika kao što je Grbin, Hrvatska više nema opoziciju. Svojim iritantnim izjavama i postupcima je sve normalne, umjerene ljude otjerao od SDP-a.

CR
CrniP
11:37 08.05.2018.

P. Grbin, kao i ostali u RH kojima je jedino zanimanje i profesija politika - ukazuje na negativnu selekciju političara u našoj državi. Nije problem u HDZ-u i SDP-u, nego u profesionalnim političkim uhljebima, kojih se trebamo riješiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije