Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grbin: Neka Vlada prenese vlasništvo nad domovima umirovljenika

Tada bi te ustanove mogle lakše pristupati EU fondovima
10. srpnja 2018. u 11:40 4 komentara 307 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov Peđa Grbin i HSU-ov Silvano Hrelja predložili su premijeru Andreju Plenkoviću da darovnicom Vlade prenese vlasništvo nad domovima umirovljenika u Istarskoj županiji na ustanove koje u njima rade.

Davor Bernardić Osam SDP-ovih gradonačelnika: Bernardić nije rješenje, ali nisu ni Hajdaš i Grbin

Zahvaljujući tome bi lakše aplicirali na EU fondove, lakše dobili kredite za obnovu fasada, podizanje energetske učinkovitosti, proširenje kapaciteta, osuvremenjivanje smještaja za starije. Ovo nije nerealno, naglašavaju, pa Grbin podsjeća da je Vlada prije godinu i pol dana u Šibensko-kninskoj županiji, u Kninu, prenijela vlasništvo na lokalnu ustanovu koja se bavi brigom za starije.

Također je Vlada Porečko-pulskoj biskupiji predala zgradu koja se nekada u Puli koristila kao dom za odrasle psihički bolesne osobe, a nedavno je i prostor s više od 30 tisuća četvornih metara, vrijedan više od 80 milijuna kuna, prepustila Katoličkoj crkvi.

Ne prestaju prijetnje sankcijama ‘pučistima’ Hajdaš-Dončiću, Zmajloviću i Grbinu sukobi u sdp-u Grbin: Uvjeren sam da neću biti sam

- Kada već postoji volja Vlade da prepušta imovinu u vlasništvu Republike Hrvatske raznim institucijama, poglavito Crkvi, a ne i drugima, smatramo da ne postoji nikakva zapreka da se domovi umirovljenika na području Istarske županije, a vjerujem da postoji interes i u drugim županijama, prepuste onim ustanovama koje u njima djeluju i koje se brinu o starijim osobama kako bi mogli biti učinkovitiji – komentirao je danas Grbin na konferenciji za medije koju je održao s Hreljom.

Drama u SDP-u Grbin: Bernardić me zamolio da napustim sjednicu, a ja nisam Pernar

Pojašnjava kako bi tada te ustanove mogle lakše pristupati EU fondovima, s obzirom na to da su riješeni vlasnički odnosi preduvjet za kandidiranje za europska sredstva.

Slučaj Hrabro dijete Osuđeni Siladi član je SDP-a, Grbin traži suspenziju

Ne treba čuditi da on s 39 godina govori o tome, dodaje.

- Ako se ove stvari ne naprave i ako se ne osiguraju sredstva za domove umirovljenika, za godinu do dvije ću već morati aplicirati za dom umirovljenika želim li sa 70 ili 80 godina doći na red, s obzirom na to kolike su liste čekanja – primijetio je Grbin.

Silvano Hrelja pozvao je da se i drugdje vlasništvo prenese regionalnoj samoupravi koja je osnivač tih ustanova.

>>Pogledajte predstavljanje mjera za povećanje mirovina (SDP)

1 / 8
SDP predstavio mjere za povećanje mirovina
SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Peterančan
  Peterančan:

  Boga mi, već par sati niste ništ napisali kaj misli vaš idol grblin. Očekujemo nove vijesti uskoro, ono, s kojom si rukom briše... i sl. Ili mu to vi delate?

 • Avatar dpejakovic
  dpejakovic:

  "Također je Vlada Porečko-pulskoj biskupiji predala zgradu koja se nekada u Puli koristila kao dom za odrasle psihički bolesne osobe, a nedavno je i prostor s više od 30 tisuća četvornih metara, vrijedan više od 80 milijuna kuna, prepustila Katoličkoj ... prikaži još! crkvi." Istoj onoj Crkvi kojoj je tvoja partija (jednoumlja) oduzela isto. Dakle, umjesto da se pokrije ušima on i dalje lupeta.

 • rightside:

  druze grbin,, sad si se malo bacio i na druge probleme, jer ocito problem u partiji nije rjesen kako si ti zamislio,,))) znaci, ti neces bit sef partije,nikad pa ni tad,,bices sretan ako prodes samo sa suspenzijom,,))))