Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grbin nakon burnog odbora SDP-a: Ako želimo mijenjati Hrvatsku moramo prvo promijeniti sebe

Napominjući kako je SDP stranka koja se mora boriti za interese građana, Grbin je poručio kako to SDP ne može činiti ako je podijeljen.
12. lipnja 2021. u 23:20 11 komentara 759 prikaza
Zagreb: Peđa Grbin o odlukama sa sjednice predsjedništva stranke
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Glavni odbor SDP-a u subotu je potvrdio odluku Predsjedništva stranke o raspuštanju organizacija SDP-a u Zagrebu i Slavonskom Brodu te vodstva SDP-a Međimurske županije, a predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je da ako žele mijenjati Hrvatsku moraju prvo promijeniti sebe.

Davor Bernardić BURNO NA GLAVNOM ODBORU SDP-A Bernardić: Ako je cilj izbaciti mene, učinite to. Nemojte raspuštati zagrebački SDP

"Želim da SDP bude stranka koja se doista može baviti time kako će Hrvatsku promijeniti na bolje", rekao je večeras novinarima Grbin nakon cjelodnevne online sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Grbin i predsjednica Glavnog odbora stranke Marija Lugarić, na online sjednici sudjelovali su iz središnjice SDP-a na Iblerovom trgu. SDP-ove organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu te vodstva SDP-a Međimurske županije raspušteni su zbog loših izbornih rezultata i pogoršanih unutarstranačkih odnosa.

Napominjući kako je SDP stranka koja se mora boriti za interese građana, Grbin je poručio kako to SDP ne može činiti ako je podijeljen.

"Kao što ne može stajati podijeljena kuća tako ne može stajati ni podijeljena stranka", rekao je.

Grbin je podsjetio kako je prvo stranačkom Predsjedništvu, a onda i Glavnom odboru predložio da donesu odluku o raspuštanju zagrebačke Gradske organizacije jer, rekao je, "ona na ovaj način nije išla dalje".

"Ako želimo mijenjati Hrvatsku, a želimo; ako želimo mijenjati Zagreb, a želimo - onda moramo prvo promijeniti sebe", istaknuo je predsjednik SDP-a. 

Grbin je rekao i da, ako žele dobiti povjerenje građana, onda moraju napokon početi govoriti o stvarima koje su ljudima bitne - od prekarnog rada, rada nedjeljom, brojnih odnosa u društvu i sl., naveo je.

Smatra da SDP to nije bio u stanju jer se previše bavio sobom.

"Danas smo tome rekli -  ne. Gotovo je bavljenje samima sobom. Od sada okrećemo stranicu i naš fokus ubuduće bit će isključivo i jedino problemi građana naše zemlje, naše općine, grada županije i to kako ćemo ih riješiti", izjavio je novinarima predsjednik SDP-a.

ODLUKA GLAVNOG ODBORA Izglasano raspuštanje članstva SDP-a u Zagrebu i Slavonskom Brodu, raspušteno i međimursko vodstvo

Dodao je kako je SDP svjestan da se mora promijeniti, ustvrdivši da je u brojnim sredinama ta promjena i počela (Varaždinu, Korčuli, Makarskoj i dr.) 

"SDP je spreman rješavati probleme, počev od sebe. Prvo moraš početi od sebe da bi mogao, u krajnjoj liniji, i popovati drugima", kazao je Grbin.

Za raspuštanje zagrebačke organizacije SDP-a  57 glasova za, 21 protiv i jedan suzdržan

Predsjednica Glavnog odbora stranke Marija Lugarić po završetku višesatne online sjednice izvijestila je novinare da je za raspuštanje tijela Županijske organizacije Međimurske županije glasovalo 62 člana Glavnog odbora, 19 ih je bilo protiv i dva suzdržane.

Za raspuštanje zagrebačke Gradske organizacije stranke bilo je 57 glasova za, 21 protiv i jedan suzdržane glas.

Također, sa 61 glasom za i 18 protiv raspuštena je SDP-ova Gradska organizacija Slavonskoga Broda.

Lugarić je izjavila i da su u točci vezano uz isključenje članova Glavnog odbora stranke, od njih šest raspravljali samo o jednoj odluci, jer je pet članova Glavnog odbora izvijestilo da sami istupanju iz stranke, a odluka o isključenju Mladena Novaka iz stranke donese je  s 52 glasa za, devet protiv i jednim suzdržanim.

Zagreb: Na Marulićevom trgu održana modna revija brenda Duchess
objavila fotku
Kakva baka! Bivša Mamićeva supruga (49) pokazala liniju u badiću, javile joj se Nina Badrić i Ivana Vida
Argeta Junior
ZABAVNO I UKUSNO
Ovo su tri ukusna ljetna međuobroka koji će oduševiti vaše mališane
  • Markos:

    Ti ces mijenjat Hrvatsku ahahaha. Ajde prizemlji se vise. Partija je na izdisaju...neprocjenjivo.

  • Hrvatina95:

    ahahhahahahahhahahaha...si ti dobro, Hrvatska je izglasala i Grad Zagreb Pedja Grbin Veliko ne! SRAMOTA! Ti bi mijenjao RH. Boze me sacuvaj

  • balavander:

    Oni bi mijenjali Hrvatsku tako da je ruše. Bagra sa Račanom na šelu protestno su napustili sabornicu da ne dignu 2 prsta za slobodnu Hrvatsku. Predali s naše naoružanje srbima da nas imaju čime ubijati, opljačkali i prezadužili zemlju