Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pitanje povjerenja premijeru

Grbin u Saboru premijera nazvao AP, Jandroković mu odgovorio: 'Ostavite te fore izvan Sabora'

Zagreb: 33 zastupnika traže pokretanje pitanja povjerenja Premijeru
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.02.2023.
u 19:42

Šef SDP-a Peđa Grbin oslovio je premijera Plenkovića s AP. "Poštovani kolega AP...", započeo je Grbin, nakon čega mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao da to ne radi. "To je jedan cirkus, to dovodi do jedne prakse koja je opasna. Onda ću ja vas zvati P.G.", rekao je Jandroković.

Sabor danas raspravlja o pitanju povjerenja Andreju Plenkoviću kojeg je inicirao Domovinski pokret, a burna rasprava i dalje traje. Šef SDP-a Peđa Grbin oslovio je premijera Plenkovića s AP. "Poštovani kolega AP...", započeo je Grbin, nakon čega mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao da to ne radi. "Molim vas, te fore ostavljajmo za izvan sabornice. Obraćajte se korektno", rekao je Jandroković. Dodao  "To bi bilo kao da ja vama kažem 'kolega Panj'", rekao je Jandroković Miri Bulju. "Hrvatska je pri dnu EU, a pri vrhu po korupciju u koju je direktno upleten AP i njegova svita. AP, koji nas je uvjeravao da ima istančane radare, ali očito ne funkcioniraju kad se radi o njegovom Uredu. Sve afere vode prema famoznom AP-u", poručio je Grbin. Jandroković je rekao da su saborski zastupnici odgovorni prema građanima i da nije dozvoljena vrsta komunikacije Peđe Grbina. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je tijekom saborske rasprave za njegovim opozivom istaknuo da je ponosan na rezultate Vlade te ocijenio kako iz oporbe, zato što je dva puta izgubila na izborima, slijedi erupcija nezadovoljstva i na momente mržnje prema Vladi, HDZ-u i djelomično prema njemu. "Da li se osjećamo odgovornima? Da. Da li smo izdajnici kao što vi tvrdite u vašem lošem uratku? Ne", poručio je Plenković oporbenim zastupnicima koji su zatražili njegov opoziv. Ocijenio je i da je dosadašnja trosatna rasprava o tome bila dosadna i zamorna

Izrazivši zadovoljstvo što je njegova Vlada dva puta dobila većinsko povjerenje građana na demokratskim izborima, Plenković je rekao i da je oporba prije sedam godina "izgubila sa sedam razlike", a prije skoro tri godine lijeva oporba je izgubila sa 25 razlike. Pri tome je krajnje desna oporba - koja je inicijator ovog, kako je naglasio, polupismenog uratka, ostala u poziciji onih koji su, kada su shvatili da ne mogu utjecati na formiranje parlamentarne većine, nastavili ucjenjivati tijekom izborne noći nesvjesni poraza. "Iz te večeri i ta dva poraza slijedi ova erupcija nezadovoljstva pa čak na momente i mržnje prema Vladi, HDZ-u i djelomično prema meni osobno. No, i to je u demokraciji u redu", kazao je Plenković.

Plenković je poručio da se osjećaju ponosni i odgovorni za rezultate koji su iza njih. Podsjetio je i da je u skoro sedam godina koliko je na čelu Vlade prošlo s napretkom u svim područjima. Istaknuo je da je Hrvatska pod njihovim vodstvom ostvarila temeljne nacionalne strateške ciljeve, a ostavština rada dvije vlade će biti dugoročna, velika, dobra i korisna za građane i gospodarstvo.

Marijan Pavliček nabrojao je premijeru svih 22 ministara koji su otišli iz vlade za vrijeme njegovog mandata i dodao da je vrijeme da sada Plenković, kao njihov izbornik, snosi odgovornost.  Mostovac Nino Raspundić rekao je da je argumentacija za smjenom premijera valjana, ali čak kad se s ničim ne bi slagao u prijedlogu, očitovanje vlade je ispod razine koje je dovoljno za smjenu.

Hrvoje Zekanović spočitnuo je Ivanu Penavi (Domovinski pokret) da mu je "jedina ideja koja je okupila njega, Glasovac, Grbina i Bauka ideja rusofilije". Upitao ga je i kada će početi prozivati koalicijskog partnera u sjeni Peđu Grbina za kriminal, a zamjerio mu je što u Šibensko-kninskoj županiji koalira sa SDP-om i SDSS-om iako se zgraža što netko s njima koalira.

VIDEO: Jandroković: Ajde klevetnice, prestanite govoriti; Vidović Krišto: Prestanite vrijeđati

Komentara 23

LL
Litos(l)av
19:31 23.02.2023.

Dovoljno je bilo da netko kaže "AP" i da AP ispuše i odgovori normalno na pitanje.

RE
redalert
00:18 24.02.2023.

Andrej.....u cemu je problem?

DU
Deleted user
23:24 23.02.2023.

AP je malo nervozan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije