Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavljena knjiga

Gradonačelnik Zadra otišao s promocije knjige o Gotovini

'Za UNU 150509 Zvonimir Vrancic - Kandidat za gradonacelnika koalicije HDZ, HSP, HSS, HSLS, HSU Photo: Dino Stanin/Vecernji list'
'Dino Stanin/Vecernji list'
14.02.2012.
u 21:54

Hrvatski branitelji trebali bi se ugledati na udruge Kontra i Iskorak. Kako se oni bore za svoja prava? - zapitao se Mladen Pavković

- Hrvatski branitelji trebali bi se ugledati na udruge Kontra i Iskorak. Kako se oni bore za svoja prava? Oni kažu da nisu jednaki pred hrvatskim zakonima. Ni branitelji nisu jednaki, diskriminirani su, rekao je sinoć, među ostalim, na predstavljanju svoje knjige „General pukovnik Ante Gotovina – Da se ne zaboravi“ novinar i publicist Mladen Pavković u Gradskoj loži u Zadru.

Ta konstatacija toliko je isprovocirala gradonačelnika Zvonimira Vrančića da se ustao i napustio skup, a Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja, organizatora promocije, opomenula je Pavkovića rekavši mu da se udaljio od teme te da bi svoje izlaganje trebao privesti kraju. Na to su se svi prisutni, mahom suborci generala Gotovine, ustali i napustili Ložu.

- Molim vas, nemojte me ništa pitati. Ima svakakvih govornika, ali ja to ne moram slušati, rekao je gradonačelnik Vrančić. A Željko Dilber, prijatelj i suborac generala Gotovine, samo je kratko komentirao da je žalosno u što se promocija pretvorila, a knjigu je ocijenio dobrim i korisnim dokumentom.

O knjizi i ratnom putu generala Gotovine govorili su povjesničar dr. Zlatko Begonja i umirovljeni brigadir Danijel Kotlar koji se prisjetio što mu je general Gotovina rekao kad ga je prvi put posjetio u haškom zatvoru:

„Nisam želio promijeniti ime, nisam namjeravao ni cijelo vrijeme bježati. Nisam vodio ni privatni rat da bih bio optužen za organizaciju zločinačkog pothvata. Politika i vladajuće garniture nisu na vrijeme odradili svoj posao.“

Komentara 8

OB
-obrisani-
22:49 14.02.2012.

izdale ga --komunjre,hehehehehe

OB
-obrisani-
23:09 14.02.2012.

Prijatno me iznenadila ova knjiga....Mozda da se i TV-serija napravi o njegovom cestitom zivotu....Tek da se ne zaboravi....tih 20 i kusur godina je dugo....Mozda i spomenik mu podici,istraziti sto je jeo kao beba,kako se provodio u Francuskoj,kako je jurisao na zlocinacke tenkove...Ante vrati se.....zeljno te cekamo.....Kako je bezao po Spaniji,kako je isporucen kao preporuceni paket....I kao slag na torti kako ga je draga Jaca pozdravila,javno.....To je ona sto je izmolila Obamin potpis....I njoj spomenik.....Eto posla za kipare i gradjevinare....Platice EU....kao kulturnu izgradnju Hrvata....hehehe...Samo da nam Ankica pozivi...

TA
Tarzanarzanzan
22:48 14.02.2012.

hahahahahah koji kraljevi...i ovaj s usporedbom i ovi s reakcijom...naši nazovi filmski umjetnici bi trebali samo vjerno prenositi stvarne događaje iz Hrvatske politke kad idu stvarati komedije ,a ne smišljati bezvezne ,nikom razumljive scenraije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije