Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozni park

Gradonačelnici i VW vole se javno, moćni dizelaši pod ‘haubama’

audi
arhiva vl
22.08.2011.
u 13:55

U Ozlju imaju samo Twingo, u Karlovcu stari Volvo, a svi ostali vjerni su njemačkom koncernu

Za razliku od nekih ministarstava i državnih institucija, koja su početkom godine svojski pridonijela prodaji novih automobila, Županija i ovdašnji gradovi automobilskoj industriji na taj način ne kane pomagati. Nije da im poneki novi ljepotan ne bi trebao, nego novca za njihovu kupnju trenutno nemaju. Tako će i dalje koristiti postojeći vozni park koji pod haubama ima uglavnom moćne dizelaše. Raspon je od jednog ozaljskog do čak 16 auta u Karlovcu. Karlovačka županija u vlasništvu ima 12 osobnih automobila i dva kombi vozila, data na korištenje dugoreškoj OŠ Vladimir Nazor i OŠ Ivana Brlić Mažuranić u Ogulinu.

 Prešli 300.000 kilometara

 – Automobili su kupovani od 2001. do 2007. godine. Svi su odavno premašili 100.000, neki imaju i 300.000 prijeđenih kilometara. Mnogima je vijek trajanja pri kraju, a knjigovodstvena vrijednost mala – kaže Bernardo Pahor napominjući da Županija ne planira kupnju novih automobila. Župan i trojica njegovih zamjenika voze Audi A6, Passat, Renault Megan i Nissan, stare 5-6 godina. Karlovački gradonačelnik vozi se u najstarijem “dužnosničkom” automobilu, Volvu iz 1999. To je, od 16 ukupno, devet u vlasništvu i sedam u leasingu, i najstariji automobil gradske uprave.

 – Izdaci za leasing su 150.000 kuna, a ukupna knjigovodstvena vrijednost automobila u vlasništvu Grada 54.531 kunu. Ove godine Grad Karlovac neće kupovati ni uzimati u najam nova vozila – kaže Andreja Barberić, podsjetivši da je Grad zadnji put svoj vozni park povećao 2008. Ogulinska gradska uprava ima četiri automobila. Polo iz 2004. na raspolaganju je Poduzetničkoj zoni. Passat iz 2003. i Golf 1.9 iz 2005. vrijede 0 kuna, a Golf iz 2008. godine 62.437 kuna.

 Ozalj kupuje

Ni u Slunju, čija uprava ima tri auta, ne planiraju nabavljati nova vozila. Služit će se Passatima iz 2002. i 2008. te Ladom iz 2002. Duga Resa ima dva gradska automobila: Škodu Octaviju iz 2002., kojom se koristi gradonačelnik, njegovi zamjenici i pročelnici, te Citroen C3, kojim se koriste ostale službe. Samo jedan automobil imaju u Ozlju. To je Renault Twingo iz 2000. koji nema knjigovodstvene vrijednosti. No, jedino u Ozlju ove godine planiraju kupnju dostavnog vozila za komunalni odjel, vrijednosti do 70.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

TE
tester
15:17 22.08.2011.

ništa se nije promijenilo od vremena jugoslavije...samo da je što veća limuzina,makar općina nema novca niti za osnovne potrebe...zašto se ne ugledaju u skandinavske zemlje,koje su među najbogatijim zemljama svijeta,pa nemaju takve vozne parkove kao ova naša sirotinja,čemer i jad,gradonačelnici u tim zemljama NEMAJU službene automobile 24/7,a nisu im podmireni čak niti svi troškovi korištenja VLASTITOG,privatnog automobila u službene svrhe...a kod nas,umjesto u znanje i opće dobro,novac odlazi na - lim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije