Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAKOVEC Na pomolu sukob zbog bivšeg hipodroma

Građani i udruge žele prostor za rekreaciju

08.12.2008.
u 14:48

ČAKOVEC – Najsporniji dio u izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Čakovca jest prenamjena prostora nekadašnjeg hipodroma na prijašnjem vojnom vježbalištu u zonu poslovnih sadržaja.

Prenamjenu je zatražila Međimurska županija, koja je sadašnji vlasnik toga zemljišta, a sastavni je dio ugovora s Gradom prilikom kupoprodaje Doma hrvatske vojske koji je Gradu prodala upola cijene, za 3,5 milijuna kuna. No, stanje se zakompliciralo. Tijekom javne rasprave od 4. do 20. studenoga, brojne udruge i građani, kao i udruženje arhitekata, usprotivili su se tomu da se ova javna zelena površina sportsko-rekreacijske namjene, kako je definirana u još važećem GUP-u, sada prenamjeni u gospodarsku zonu.

Takvog je stajališta i Odbor Gradskog vijeća za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, koje je obrazložio arhitekt Oliver Ilić. Kazao je da je u gradu trenutačno za poslovne aktivnosti raspoloživo čak oko 250 hektara zemljišta na drugim lokacijama. Prenamjenom hipodroma dobilo bi se svega četiri posto novog poslovnog prostora, a izgubilo čak 25 posto površina za rekreaciju.

Gradsko poglavarstvo, koje se trebalo očitovati o predloženim izmjenama i dopunama GUP-a, odgodilo je izjašnjavanje do iduće sjednice prije Gradskog vijeća, koje donosi konačnu odluku. Bilo je to najbolje rješenje, jer u slučaju njegova neprihvaćanja, postupak se vraća na početak i odgađa donošenje GUP-a.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije