Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imovina

Građani će napokon doznati čime sve raspolaže država

cobankovic
D. Šantoši
02.01.2011.
u 19:11

Stručnjaci smatraju kako je ukidanje HFP-a prekasno, jer Agencija upravlja s tek stotinjak udjela iz nekada velikog portfelja HFP-a

S prvim danom 2011. počeo je vrijediti i Zakon o upravljanju državnom imovinom s čime su u povijest otišli zakoni o pretvorbi i privatizaciji, kao i Hrvatski fond za privatizaciju, čiji je zadnji predsjednik Upravnog vijeća bio Petar Čobanković, i Središnji državni ured za upravljanje imovinom.

Njihove poslove preuzima Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDI) koja treba biti uključena u proces sanacije i restrukturiranja tvrtki u pretežito državnom vlasništvu. Ovim su stvoreni uvjeti za vlasnički strukturirano načelo upravljanja državnom imovinom kojom se smatraju svi udjeli i dionice, nekretnine te gotovo sva zemljišta čiji je vlasnik RH. Napokon bi se trebao formirati registar državne imovine u kojem bi bila popisana imovina, zahvaljujući čemu bi javnost mogla doznati s čime zapravo raspolaže država.

Mnogi stručnjaci smatraju kako je ukidanje HFP-a nastupilo prekasno, budući da je novoj Agenciji na upravljanje preostalo svega stotinjak manjih udjela iz nekada velikog portfelja HFP-a.

Ključne riječi

Komentara 29

PI
piccolo
19:18 02.01.2011.

raspolaže sa 55 milijardi eura minusa, kaj ćeš mi ti , to znam

PI
piccolo
19:25 02.01.2011.

Vratite predsjednika Fonda. Taj pije kavu za 50.000 eura, to je frajer, a ne čoban koji maže čevape s lukom za 15 kuna

MP
mpusiu0107
13:43 03.01.2011.

Đaba to sad kad su sve razjebali...............napokon ćemo moći vidjeti da raspolažemo sa kitom........a ova njasvi tu gore se samo smije i goji.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije