Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOLIDARNOST

Građevinari iz Petrinje obnavljalju kuće i mole za pomoć: 'Treba nam hitno ova vrsta crijepa'

Foto: Pixsell
1/2
02.01.2021.
u 16:19

Svi koji žele donirati građevinski materijal, trebaju imati na umu na ove specifikacije...

Redakciji Večernjeg lista javio se Goran Norković, građevinski radnik iz Petrinje koji se samoinicijativno organizirao oko pomoći obiteljima čije su kuće pretrpjela oštećenja uslijed razornog potresa.

Norković i još nekolicina građevinskih majstora i obrtnika odlučili su susjedima i svim ostalima koji to zatraže, sanirati štetu na kućama, a prije svega fokusirali su se na krovove, žbuku i dimnjake. 

Stoga je Norković kao koordinator uputo apel u kojem je naveo specificirane vrste materijale koje su neophodne za obnovu kuća koje su oštećene ali ipak nisu za rušenje u cijelosti.

Dakle svi koji žele donirati građevinski materijal, trebaju imati na umu na ove specifikacije:

Crijep (bramac classic, biber, vinkovački 104 ili kikinda 272)
Letva 3x5 cm
Lim 
Cijevi za dimnjake po 2m

"Molim sve zainteresirane da nam se jave oko slanja i skladištenja materijala. Organizirali smo se kako bismo sa znanjem kojeg imamo pomogli susjedima i svima čije su kuće pretrpjele oštećenje ali ipak nisu za rušenje. Uz malo zajedničke pomoći se možemo organizirati i tim ljudima ipak omogućiti što skoriji povratak u domove", kazao nam je Norković kojeg se može kontaktirati na broj telefona: 091 6659 806

 

 

Komentara 26

JA
jadnatikoza
18:23 02.01.2021.

Samo nemojte slat lovu preko Crvenog Križa, neće stići tamo. Pogledajmo tko je tamo radio ili radi: Potpredsjednici Josipa Rimac i Franjo Gregurić (HDZ), predsjednic Josip Jelić (sin Dragan u HDZ-u), predsjednik Robert Markt (HDZ) kasnije gl. Državni inspektor i veleposlanik u Beogradu... Uglavnom, HDZ-ova podružnica za uhljebljivanje rodbine

DE
DeGogi
18:05 02.01.2021.

Nemojte samo reci Trutu, jer možda i vi gore na krovovima smetate Civilnoj zaštiti koja će valjda do Uskrs postaviti koji šator.

Avatar nosac
nosac
20:53 02.01.2021.

obnova od potresa će biti velepljačka, garantiram vam da kraddeze trolovi više nikad neće spomenuti gunju jer će gunja biti kikiriki za ovo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije