Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedne uplate

Građani Hrvatske skupili 300.000 kuna za Imunološki zavod

Imunološki zavod
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
18.03.2015.
u 09:48

Brojni građani podržali su inicijativu komanditnog društva Visia Croatica

Više od 2000 građana iz cijele Hrvatske do sada je skupilo oko 300.000 kuna za inicijativu komanditnog društva Visia Croatica za spas Imunološkog zavoda u Zagrebu. O prikupljanju donacija i uloga građana za otkup dionica Imunološkog, jučer je izvijestila Akcija mladih koja je na Korzu nastojala uključiti što više građana u projekt kojim se kompanija nastoji zadržati u rukama hrvatskih građana.

- Kao pojedinac nismo prijetnja sistemu, ali ujedinjeni u jednoj pravoj i poštenoj inicijativi kao što je ova, možemo promijeniti smjer u kojem naša zemlja trenutačno ide. Ako ova inicijativa uspije, zašto na ovaj način ne bismo u rukama građana zadržali jedinu financijsku instituciju u državnom vlasništvu - Hrvatsku poštansku banku? Zašto građani ne bi ostali vlasnici i Hrvatskih autocesta, Hrvatskih šuma.  Akcija mladih odlučila je podržati ovu inicijativu građana jer je nakon 25 godina sustavne pljačke ove države i ovog naroda krajnje vrijeme da kažemo "dosta". Kriminalnom privatizacijom ugroženo je ne samo gospodarstvo cijele države nego čak i njezina neovisnost. Hrvatska danas, zahvaljujući političkim elitama SDP-a i HDZ-a, ovisi isključivo o stranom kapitalu, rasprodane su banke, industrija, imovina... a sada je valjda došlo vrijeme da prodajemo svoju krv! Naše krvi ste se, gospodo, napili dovoljno! Naša krv nije na prodaju! Imunološki zavod pripada samo i jedino građanima! Oružjem kapitala protiv neoliberalnog kapitalizma! Jer Imunološki zavod mora ostati u rukama građana - poručili su iz Akcije mladih.

>>Imunološki zavod preplavljen pozivima građana koji ga žele spasiti

>>Visia Croatica prikuplja novac od građana za preuzimanje Imunološkog zavoda

Komentara 4

TH
than
11:16 18.03.2015.

Sve je to u redu. Mozda i skupe onih pola milijuna da bi se mogli natjecati za dionice, ali odakle 100 milijuna kuna za ulaganje ? Kazu privatni investitori, a tko su oni, ako preko naroda skupljaju i tih polaa milijuna. Ako netko misli da ce onaj sa 100 kuna imati jedan glas kao i onaj koji ulozi 20 milijuna, pa hmmm... Bojim se da se iza ovoga krije jos jedna tipicna hrvatska muljaza.

LA
larala
11:59 18.03.2015.

ovo zvuci kao dobra fora za uzeti novce i ništa više, organizatori su malo kontradiktorni, ako smatraju da su vlasnici građani, što u jednu ruku i jesu jer se u bivšoj državi sve to gradilo iz samodoprinosa , cemu ondaa sad otkupljivanje istog od države koja je zapravo sve samo prisvojila...zar logicki potez ne bi bio prije zabrana politicarima prodaje onog što nije njihovo vec od naroda ako se vec želi zadržati u rukama ono što je zapravo naše? ne znam al, bojim se da je ovo još samo jedna od bezbroj politickih igrica u nizu s ciljem izvlacenja zadnje lipe iz džepova naroda, obzirom da su sve druge igrice odavno istrošili

PR
protuudar
10:40 18.03.2015.

Bravo Rijeka....ajmo i ostali...pa nećemo valjda i to dozvolit da unište a godinama se stvaralo. Organizirajmo se...svima je to na korist i dobro. Samo bi uništili pa šverali iz vana, fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije