Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKI PERESVET

Građani diljem Rusije uočili neobičnu svjetlost: Je li Putin aktivirao snažno oružje koje uništava satelite Zapada?

Twitter screenshot
05.10.2022.
u 15:23

Iako nema potvrda, brojni korisnici Twittera koji su objavili fotografije sumnjaju da se radi o tzv. Peresvetu, najmodernijem ruskom laserskom sustavu

Korisnici društvenih mreža zabrinula je svjetlost koja je prošle noći bila vidljiva na nebu u više ruskih gradova. 

Naime, svjetlost se mogla vidjeti u Belgorodu, Moskvi, Omsku te Murmansku, a zasad još nije poznato o čemu se radi.

Iako nema potvrda, brojni korisnici Twittera koji su objavili fotografije sumnjaju da se radi o tzv. Peresvetu, najmodernijem ruskom laserskom sustavu koje može uništiti sve satelitske sustave neprijatelja oko Zemljine orbite do 1.500 kilometara. 

Neki su se zabrinuli da je Putin po prvi puta i iskoristio ove lasere, dok drugi pak tvrde kako strenutne pozicije Peresveta po Rusiji ne odgovaraju lokacijama na kojima je svjetlost snimljena. 

''Malo je vjerojatno da se zaista radi o Peresvetu s obzirom da su laseri uspravni, a ne usmjereni na mete, no ovo je ipak dobra prilika da Putin upozna svijet da postoje''.

Ključne riječi

Komentara 51

HI
hiohio
15:44 05.10.2022.

Tako svako selo svijetli po noći u Hrvatskoj od lasera iz disco kluba to i mi imamo.

Avatar KmicaSKvarta
KmicaSKvarta
16:37 05.10.2022.

Još jedan Wunderwaffe Ruske Federacije koji će promjeniti smjer rata. Svaki tjedan pomoću njih ruska vojska napreduje iza, a Ukrajinska vojska povlači se prema njihovim linijama.

DU
Deleted user
18:05 05.10.2022.

Dajte više s tom proruskom propagandom i veličanjem ruskog oružja prestanite. To je u Rusiji i normalna pojava u tom periodu godine na tim zemljopisnim širinama, a uzrok su sitni kristaliči leda u sloju atmosfere koji onda refraktira bijelu svjetlostst na njene komponente, slično dugi. Onima koji navijaju lukavo za Ruse, podsjetnik da ne postoji narod i zemlja koja se usrećila od ruske vlasti od postanka Rusije do sada, samo tuga i jad i milijuni grobova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije