Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISANI ZAKONI O ANEKSIJI

Ruski mediji najavili Putinov govor o promjeni statusa 'vojne operacije', Peskov: 'To su laži'

Press conference to start Russian Geographical Society media grant contest
Foto: MIKHAIL JAPARIDZE/NEWSCOM
1/3
05.10.2022.
u 14:49

Putin je danas službeno potpisao četiri zakona kojima se ratificira aneksija okupiranih ukrajinskih regija Donjeck, Lugansk, Zaporižje i Herson

Nakon što su ruski mediji jutros objavili kako će se Vladimir Putin obratiti naciji oko ''promjena statusa specijalne vojne operacije'', glasnogovornik Kremlja je te najave nazvao 'lažnima'.

Naime, Putin je danas službeno potpisao četiri zakona kojima se ratificira aneksija okupiranih ukrajinskih regija Donjeck, Lugansk, Zaporižje i Herson. 

''Granice novih subjekata Federacije, kako proizlazi iz ugovora, bit će određene granicama koje su "postojale na dan njihova formiranja i prijema u Rusku Federaciju". Do izbora čelnika novih regija, u skladu s ruskim zakonom, vodit će ih privremeni vršitelji dužnosti koje će imenovati Putin", stoji u dokumentu.

Iako je Putin navodno trebao održati govor, Peskov je te tvrdnje odbacio, prenosi RIA.

"Ne, nije. To su laži", rekao je glasnogovornik Kremlja odgovarajući na povezano pitanje novinara.

Ranije su mediji izvijestili da Vladimir Putin planira uputiti još jedan apel. Konkretno, razgovaralo se o mogućnosti "preformatiranja posebne vojne operacije u protuterorističku" nakon uključivanja regija Donbas, Hersona i Zaporižja u sastav Rusije.

Peskov je istaknuo da je određivanje statusa neprijateljstava prerogativ vrhovnog zapovjednika.

"Do danas takve odluke nisu donesene, govorimo o specijalnoj vojnoj operaciji koja se nastavlja", dodao je.

>> VIDEO Ukrajinci su objavili preporuke što učiniti u slučaju nuklearnog napada: Kada koristiti jod, gdje se skloniti...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije