Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Supruga dr. šimića odbila komentirati optužbe za korupciju

Grad mu dodijelio stan

18.08.2006.
u 19:48

Posjetili smo obitelj Šimić u Kostreni. Vrata nam je otvorila supruga dr. Šimića i ljubazno, pomalo plaho, na lošem hrvatskom, kazala da ne može komentirati to što se njezinu suprugu dogodilo.

 Odvjetnik nam je rekao da ne dajemo nikakve izjave  dodala je gospođa Šimić.
Slična atmosfera jučer je vladala i na Odjelu kardiokirurgije na Sušaku.
Osoblje je odbilo komentirati uhićenje dr. Šimića. Uvjeravali su nas da ništa o tome ne znaju premda je vijest o dr. Šimiću i primanju mita dan prije bila udarna u svim hrvatskim medijima. O nemilom događaju svjedoče tek zapečaćena vrata sobe pročelnika Odjela kardiokirurgije.

Dr. Ognjen Šimić došao je u Rijeku iz Njemačke, a u KBC-u Rijeka počeo je raditi 1. rujna 1997., u vrijeme ravnatelja Žarka Tomljanovića i Slavka Linića kao gradonačelnika.
U znak dobrodošlice, od Grada je dobio i stan na Donjoj Drenovi u vrijednosti 200 tisuća njemačkih maraka. Na adresi Fužinska 34 još je uvijek ime dr. Šimića, no susjedi nam nisu željeli reći živi li tko u stanu.

Da se ondje već dulje vrijeme nije svraćalo, svjedoči prepun poštanski sandučić.
 Neprijeporne su zasluge dr. Šimića za oživljavanje riječke kardiokirurgije, čiji je program obnovljen 1998. Uslijedila je i dozvola Ministarstva zdravstva za obavljanje transplantacije srca. Dr. Šimić prvi je u Hrvatskoj s uspjehom obavio operaciju na kucajućem srcu. Primanja dr. Šimića u KBC-u Rijeka iznosila su oko 14 tisuća kuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije