Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogate potpore

Grad koji subvencionira do čak 100.000 kuna pri kupnji kuće nalazi se na samo sat vremena vožnje od Zagreba

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
03.04.2019.
u 16:59

Za mjeru financijske pomoći za kupnju nekretnina predviđeno je milijun kuna, od čega će pola milijuna biti dodijeljeno pet obitelji koji već imaju boravište u gradu Vrbovskom, 300.000 kuna za tri obitelji koje se žele doseliti u grad i 200.000 kuna za subvencioniranje dva kupca koji se žele baviti turizmom i ugostiteljstvom

Ako se želite preseliti u Vrbovsko, malen grad udaljen sat vremena od Zagreba i Rijeke, dobit ćete pozamašne poticaje. Na stranici Grada objavljen je javni poziv u kojemu je navedeno da je za mjeru financijske pomoći za kupnju nekretnina predviđeno milijun kuna, od čega će pola milijuna biti dodijeljeno pet obitelji koji već imaju boravište u gradu Vrbovskom, 300.000 kuna za tri obitelji koje se žele doseliti u grad i 200.000 kuna za subvencioniranje dva kupca koji se žele baviti turizmom i ugostiteljstvom.

Dakle, Grad subvencionira maksimalno 100.000 kuna po kući, tj. 50 posto cijene objekta.

- Imamo dosta ljudi koji već u Vrbovskom rade, no ovdje ne žive. Prvenstveno njima namijenjena ta mjera. Želimo naš grad repopulirati, neka prednost imaju oni koji već ovdje rade, kasnije i oni koji se žele doseliti i započeti vlastiti posao. Deset obitelji koje se jave na natječaj i zadovolje uvjete dobit će po 100.000 kuna za kupnju novog doma u našem gradu. A praznih kuća ovdje imamo na desetke, pa neka onda netko u njima i živi. Tih milijun kuna pronaći ćemo, otvorit ćemo mjesta u proračunu - rekao je lani gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

 

.

 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
18:44 08.04.2019.

Da "gradonačelnik"?? Što ne bi trebao biti grad da bi bio gradonačelnik?! Taj isti "grad" u vrijeme dok je bila općina je imala preko 11 tisuća stanovnika i 13 zaposlenih u komunalcu ( pod komunalcom su bile i vode), a danas isto to područje ima manje od 4 000 stanovnika i 75 zaposlenih u Holdingu ( valjda po uzoru na Bandićev)! Pa tako plaćamo odvoz smeća kao da nam vezni red Barcelone prazni kante, a vodu kao da pijemo vodu iz Atacame! Državna revizija je našla puno nepravilnosti u radu tog holdinga i prodaji pilane ispod cijene. Na žalost Državna revizija daje mišljenje, a ne odluku o pokretanju odgovornosti. Isti taj "gradonačelnik" bi prije svega trebao zaustaviti odljev ljudi, a tek onda početi naseljavanje!

AA
aabbcc
19:18 03.04.2019.

Treba porez na kuce i gazde ce pojeftiniti , beskucnicima lako prodati bez da dajete subvencije da ih neko kupi.

GO
GorenjeHiSense
18:55 03.04.2019.

Hmmm...pa mogli smo zatrazit izbjeglice da se nasele i ostanu na balkanu! Sta ce njima antifa protestantska civilizacija zapada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije