Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA ZA RADNOM SNAGOM

Grad Beč traži 21.000 novih radnika. Ovo su najtraženija zanimanja

FILE PHOTO: Employees, mostly veterans of military computing units, use keyboards as they work at a cyber hotline facility at Israel's Computer Emergency Response Centre (CERT) in Beersheba, southern Israel
AMIR COHEN/REUTERS
26.05.2023.
u 10:14

Koliko je to važno Gradu Beču govori i podatak da je čelništvo Beča u bečkoj Gradskoj vijećnici organiziralo i vlastit “sajam zapošljavanja” pod geslom “Radimo na Beču”

Gotovo svi austrijski mediji objavili su ovih dana vijest da dvomilijunski Grad Beč u potrazi za novom radnom snagom. Preciznije, da do 2030. godine želi i mora zaposliti 21.000 novih radnika. Oni koji poznaju strukturu Grada Beča ne čude se tom podatku jer dobro znaju da je glavni grad Austrije, s oko 67.000 zaposlenih jedan od najvećih poslodavaca u Austriji. I da je u tržišnoj utakmici s mnogim drugim domaćim i stranim tvrtkama za talentiranu i dobro obrazovanu radnu snagu.

Koliko je to važno Gradu Beču govori i podatak da je čelništvo Beča u bečkoj Gradskoj vijećnici organiziralo i vlastit “sajam zapošljavanja” pod geslom “Radimo na Beču”. I naravno, tako se predstavio javnosti kao moderan i budućnosti okrenuti poslodavac. Kako prenose mediji, do 2030. godine posebno su traženi radnici tehničkih zanimanja kao i na područjima zaštite klime i obnovljivih izvora energije, kao i u socijalnoj djelatnosti i obrazovanju.

VEZANI ČLANCI:

“Poslovne slike u gradskoj upravi Beča su toliko različite, kao što je i naš grad - od rada u prirodi pa sve do mnogih socijalnih, tehničkih i digitalnih područja, nudimo klasična kao i inovativna radna mjesta sa smislom. Mogućnosti napredovanja su odlične, a sigurnost i kompatibilnost posla, slobodnog vremena i vremena za obitelj, dovoljno govore sami za sebe”, istakao je bečki gradonačelnik Michael Ludwig. Najtraženiji su radnici u području zdravstva i njege, obrazovanja, IT djelatnosti, kao i na području sigurnosti, te raznim uslužnim djelatnostima. Svako od tih područja bilo je sustavno i vrlo privlačno predstavljeno na “sajmu zapošljavanja” u bečkoj Gradskoj vijećnici.

I što na kraju reći nego pohvalan i poučan primjer pravovremene potrage za talentiranom i kvalitetnom radnom snagom. Nova postignuća na području zaštite klime i razvoja visokih tehnologija te razvoj stanovništva, kao i brojni odlasci sadašnjih zaposlenika u mirovinu, nametnuli su potrebu ne samo za popunjavanje potrebnih zamjena nego i pravovremenog otvaranja novih radnih područja za kvalitetnu i obrazovanu radnu snagu, okrenutu budućnosti. 

>> VIDEO Henry Kissinger slavi 100. rođendan: Za jedne vizionar, za druge 'ratni zločinac'

Ključne riječi

Komentara 5

IL
ilustrator
12:47 26.05.2023.

jel i bečke novine pišu o nedostatku radne snage u hrvatskoj?

DU
Deleted user
11:34 26.05.2023.

Zašto niste stavili i link za natječaje lijepo molim? Nakon tzv velike porezne reforme u Zagrebu će još plaće i pasti tako da je nelojalna konkurencija dobrih poslodavaca uz manje apetite političara uvijek poželjna.

ZV
Zvuk
12:14 26.05.2023.

I onda ti HR porezna zatrazi godisnje i do 10.000 € da nadoplatis poreza jer sa Austrijom nemamo potpisan sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja kao sa Njemackom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije