Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka odluku Ministarstva

Grabar-Kitarović o ostanku na Pantovčaku: Ja bih radije bila negdje drugdje, ali to nije moja osobna stvar

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
18.02.2017.
u 18:31

Predsjednica Grabar Kitarović potvrdila je da još nije dobila odluku Ministarstva državne imovine

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u subotu u Muenchenu, na upite hrvatskih novinara, da će, ako nema alternative, Ured predsjednice Republike ostati na Pantovčaku, iako bi ga radije preselila na neku drugu lokaciju, što je bilo jedno od njezinih predizbornih obećanja.

Mediji su ovih dana objavili, pozivajući se na izvore Vlade, da će Ministarstvo državne imovine najvjerojatnije predložiti ostanak Ureda predsjednice Republike na Pantovčaku, budući da država nema u svom vlasništvu objekt koji bi zadovoljio sve potrebne zahtjeve.

Još bez odluke Ministarstva

Odgovarajući na upite hrvatskih novinara u Muenchenu, gdje je sudjelovala na međunarodnoj sigurnosnoj konferenciji, predsjednica Grabar Kitarović potvrdila je da još nije dobila odluku Ministarstva državne imovine, dodavši da će ju naravno prihvatiti.

> > Stručnjaci negativno o preseljenju u Visoku ulicu: Kolinda Grabar-Kitarović ostaje na Pantovčaku!

 "Ja bih radije bila negdje drugdje, ali to nije moja osobna stvar. Ipak je to sjedište predsjednika države i moja je dužnost prihvatiti mišljenje struke", rekla je hrvatska predsjednica.

Dodala je kako smatra da su od preseljenja Ureda predsjednice Republike važnije uštede koje je ostvarila u dvije godine predsjedničkog mandata, uključujući to što je prepolovljen broj dužnosnika i smanjen broj zaposlenih u Uredu.

"To je i bila svrha prijedloga o preseljenju; ne preseljenje radi preseljenja, nego preseljenje da bi se uštedjelo. Ali, ako to preseljenje više košta i ako nije tako isplativo, naravno da ću prihvatiti takve argumente", rekla je predsjednica Grabar Kitarović.

> > Ideja o preseljenju s Pantovčaka bila je štetna i nepotrebna

Komentara 23

PI
pinkec
19:15 18.02.2017.

Opet nestaju komentari!? Izgleda, DORH i USKOK su svete krave?

BR
brojevi
21:01 18.02.2017.

Ovo je samo nastavak Milanovićeve osvetničke misije o preselenju koju antife bjesomučno koriste za kritiku uperenu protiv KGK. Kao epilog svih događanja je ex Bahati gubitnik i njegova stranka a njegovu sudbinu mogli bi doživjeti svi oni koji niječu autoritet i državničke kvalitete ove izuzetne žene.

JU
juma
21:23 18.02.2017.

Draga presjednice, samo vi budite tu gdje jeste, na radost i diku nas Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije