Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oteta Ana Patačko:

'Govorio mi je - bolje da te ubijem ja nego da pogineš u svjetskom ratu'

Zdravko Kenđelić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
12.03.2014.
u 22:45

Bila sam psihički stabilna sve dok nisu uletjeli specijalci. E, onda sam pukla, kaže žrtva dramatične otmice

Zdravko Kenđelić (46) iz Đurđevca, osumnjičen za otmicu, pokušaj ubojstva policajaca, prijetnju i ilegalno posjedovanje oružja danas je priveden na Županijski sud u Varaždinu kako bi se odlučilo o zahtjevu za određivanje istražnog zatvora. Na sud su ga doveli policajci, a u zgradu suda ušao je mirno, samouvjereno i bez riječi.

- Hrabro sam se držala. Čak i sama sam bila iznenađena koliko dobro. Bila sam psihički stabilna sve dok nisu uletjeli specijalci. E, onda sam pukla. Postala sam svjesna situacije i nisam mogla zaustaviti suze – smireno je pak danas opisivala Ana Patačko (39) koju je ispred njezine kuće u Đurđevcu oteo susjed, osuđivani ubojica, Zdravko Kenđelić.

- Hvala bogu da je sve dobro završilo. Neću lagati, jako sam se bojala na trenutke. Govorio mi je da će me ubiti, a onda je u drugom trenutku odmah rekao da to nema smisla i da mu ja nisam ništa kriva. Nakon nekog vremena opet je okrenuo ploču i rekao: Bolje da te ubijem ja nego da pogineš u Trećem svjetskom ratu – prepričavala je grozomorne trenutke u prvim satima otmice Ana Patačko. Naredio joj je da vozi prema klijetima u blizini Đurđevca. Tamo je obio vrata jedne od njih i odlučio da će u njoj provesti noć.

- Nije bio nasilan, ali je rekao da ne pokušavam pobjeći jer će on uvijek biti metar brži. Onesposobio mi je odmah mobitel čim me oteo ispred kuće tako da nisam mogla nikoga pozvati, nikome se javiti – objašnjava.

U utorak ujutro su opet sjeli u auto i krenuli prema Zagrebu. Specijalci su ih presreli na Slavonskoj aveniji kod City centra. Akcija je prošla besprijekorno te je Ana bila slobodna.

- Cijelo to vrijeme razumnom me držala obitelj, dvoje djece i suprug na koje sam stalno mislila – zaključila je.

Policija tvrdi kako nisu htjeli reagirati sve dok nisu bili sigurni da neće ugroziti sigurnost žene. Takvo je postupanje, prema riječima Željka Cvrtile, stručnjaka za sigurnost, u takvim situacijama uobičajeno.

– Kada imate taoca, obično se čeka najpovoljniji trenutak za akciju, primjerice kada počinitelj nije blizu taoca ili kada se cijela stvar može provesti, a da ne ugrozite nikog drugog – kaže Cvrtila. Objašnjava i da nije neuobičajeno što je policiji trebala cijela noć da locira i uhiti počinitelja.

– Moguće je da on nije bio na tom mjestu kada su blokade postavljene ili je pak namjerno propuštan kroz blokade dok se ne nađe pogodan trenutak za uhićenje. Usto, vjerojatno je počinitelj i praćen – objašnjava Cvrtila.

Komentara 6

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:31 13.03.2014.

Hm, u što se sve to pretvorilo zbog jednog sapuna. Kao da je sam vrag slagao scenarij. Sva sreča da je dobro prošlo. Mislim da to nema veze sa psihičkim bolestima, nego tip, kad osjeti agresiju i proganjanje, reagira kaokao zvijer i nastoji preživjeti. Možda je čak i zatvor bolji za njega, jer se očito na slobodi ne snalazi, a i ljudi u njegovoj okolini mogu odahnuti.

ZU
zumberak301
08:03 13.03.2014.

Ovaj covijek je tesko psihicki bolestan,vjerojatno su i njegova ubojstav posljedica bolesti.Ova otmica je takodjer izvedena zgog bolesti.Trebao bi kod psihijatra na lijecenje i ako kasnije uzima propisane lijekove moguc je povratak u normalan zivot

BI
billynik
22:52 12.03.2014.

E da ne bi ovog Cvrtile ne bi znali što je to uobičajeno a što nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije