Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Kenđelić

Otmičareva maćeha: U zadnje vrijeme stalno je nešto govorio o revoluciji i ratu

Zdravko Kenđelić
Foto: Petar Glebov/Pixsell, Facebook
1/5
11.03.2014.
u 19:37

Govorio je o novom svjetskom ratu, izvanzemaljcima i velikoj revoluciji

– Nisam oka sklopio cijelu noć. Deset kilometara napravio sam hodajući po kući. Hvala Bogu da je sve dobro završilo – kazao je u utorak ujutro iscrpljeni Zdravko Patačko nakon što je u Zagrebu završila talačka kriza u kojoj je oslobođena njegova supruga Ana (39) te uhićen otmičar Zdravko Kenđelić (46).

Čim je oslobođena, nazvala ga je i rekla mu da je dobro i da nije ozlijeđena te da otmičar nije bio agresivan prema njoj.

Ubio cimera u ćeliji

Kenđelić je uhićen na Slavonskoj aveniji u Zagrebu u 8.20 sati. Peugeot 407 u trenutku uhićenja vozila je oteta žena, a blokadu je napravila ekipa iz ATJ Lučko. Drama u Đurđevcu započela je u ponedjeljak ujutro. Kenđelić je u Lidlu ukrao sapun i zakačio se sa zaštitarom. Prijetio mu je pištoljem i nestao.

 

Policija je krenula u potragu. Kod kuće ga nije bilo sve do navečer. Kad se napokon pojavio, policajci su tražili da se preda. Odmah je zapucao prema njima. U tom trenutku kući je sa 9-godišnjom kćeri baš dolazila susjeda Ana Patačko. Kenđelić je došao do njezina automobila, odgurnuo djevojčicu i pod prijetnjom pištoljem s Anom Patačko pobjegao u nepoznatom smjeru. Cijelu noć trajala je blokada Đurđevca i policijska potraga. Kenđelić je 2010. godine deportiran iz Njemačke u kojoj je odslužio ukupno 14 godina zatvora. Prvo je navodno ubio jednog pripadnika narkomiljea u Aachenu, za što je osuđen na šest godina. Dodatnih osam godina dobio je za ubojstvo cimera u zatvorskoj ćeliji.

– Odmarao sam se na kauču i začuo pucnjeve. Bilo je strašno – prisjetio se Andrija Fuček, otmičarev stanodavac.

Stranka za uništenje svijeta

Tvrdi kako je na početku, a u kuću se uselio početkom 2011., Kenđelić bio uredni platiša, ali je poslije prestao plaćati stanarinu. O njegovoj prošlosti, kaže, u prvi mah ništa nije znao.

Kenđelićevo se stanje pogoršalo posljednjih mjeseci. Sve je češće govorio o novom svjetskom ratu, o stranci koju će osnovati i koja će uništiti svijet te o izvanzemaljcima. Poklopilo se to nekako s tim da je bio više gladan nego sit. Ljudi su ga se bojali. Često je znao govoriti da je “odslužio dva ubojstva pa može i treće”, a znao je reći i da mu je u zatvoru bilo bolje nego vani.

– Krađe me još i ne iznenađuju, ali šokiralo me pucanje na policiju i otmica, iako je u zadnje vrijeme stalno nešto govorio o revoluciji i ratu – rekla je otmičareva maćeha Snježana.

Komentara 2

JZ
joe-zg
09:01 12.03.2014.

Kriminalcu dosadilo plaćati namirnice i stan, napravio frku i riješio sve svoje probleme. Sada ćemo mi ubojici plaćati tri obroka stan, prostore za rekreaciju u zatvoru. Treba otvoriti ponovo Goli otok pa neka ubojice i otmičari od kamena rade sitni šljunak i ono što se proda to im je za obrok, tko neće raditi - dijeta. TV i rekreacija može pričekati do puštanja na slobodu naravno bez slobodnih vikenda i ostalih gluposti.

Avatar Germanicus I
Germanicus I
20:10 11.03.2014.

Tako je govorio i Drug Tito ..stalno je dizao revolucije i radio nerede!Ima ovaj malo da se smiri u Remetinec!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije