Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN OTVORENIH VRATA

Gotovo 400 posjetitelja s djecom uživali u posjeti riječkoj rafineriji

Ina_ Dan otvorenih vrata
Foto: Nel Pavletić Gorički/PIXSELL
1/4
06.05.2017.
u 15:44

Otvaranjem svojih vrata riječka rafinerija postala je pravi centar dječje zabave

Ina je otvorila svoja vrata pa je riječku rafineriju obišlo gotovo 400 posjetitelja i uživalo u pokaznoj vježbi rafinerijske vatrogasne postaje. 

Među posjetiteljima bili osnovnoškolci iz Kostrene, Bakra i Kraljevice te lokalno stanovništvo i predstavnici lokalne vlasti. U sklopu događaja rafineriju su posjetila i djeca Ininih zaposlenika u okviru novog Ininog projekta pod nazivom 'S roditeljima na posao'.

Otvaranjem svojih vrata riječka rafinerija postala je pravi centar dječje zabave. Mali posjetitelji, ali i odrasli, mogli su uživati u edukativnom obilasku samih postrojenja uz stručno vodstvo, a predstavili su im se i rafinerijski vatrogasci uzbudljivom pokaznom vježbom.

Foto: Nel Pavletić Gorički/PIXSELL

Djecu su osobito razveselili zabavno-edukativni sadržaji u zabavnom parku koji je po prvi puta instaliran unutar rafinerijskog postrojenja. INA je tako svima zainteresiranima na zanimljiv način pokušala predstaviti i približiti rafinerijske procese. 
 
U sklopu Dana otvorenih vrata održana je i stručna panel rasprava na temu 'INA u zajednici' na kojoj su uz predstavnike Ine sudjelovali i predstavnici Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Općine Kostrena te predstavnici lokalnih turističkih zajednica, kao i Zavoda za javno zdravstvo.

Sugovornici su se složili da INA već desetljećima ima pozitivan gospodarski utjecaj na razvoj Rijeke i njene okolice te razvija dobru suradnju s lokalnim zajednicama kako bi oplemenila i njihov društveni život kroz brojna sponzorstva i donacije. Istaknuta je i predanost Ine ka održivom razvoju koji podrazumijeva kontinuirano unapređenje zaštite okoliša.


 

Načelnica Općine Kostrena gđa. Mirela Marunić tom je prilikom istaknula: „INA i Kostrena upućene su jedna na drugu. Suživot mještana i industrije često zahtijeva brojne kompromise i nije jednostavan, zato je uz konstantan napor da se poslovanje odvija po najvišim ekološkim standardima, neobično važna kvalitetna komunikacija i partnerski odnos temeljen na povjerenju i razumijevanju.

Suradnja Ine i Kostrene prilično je dinamična kroz različite projekte, a ovakvi događaji kao što je Dan otvorenih vrata, uvelike doprinose boljem međusobnom razumijevanju i dijalogu“.  

Direktor Rafinerije nafte Rijeka g. Erkki Ranta naglasio je da INA i nadalje želi biti poželjan partner koji je uvijek na raspolaganju i podupire razvoj te je izjavio: „Ponosni smo na ovu novu inicijativu kojom smo otvorili vrata našim susjedima u Rafineriji nafte Rijeka te djeci naših zaposlenika.

Osmjesi na licima najmlađih posjetitelja danas su nam bili najveća nagrada. Ini je uvijek bio bitan suživot sa zajednicama u kojima poslujemo i stoga je naša energija kontinuirano usmjerena na poboljšanje kvalitete života. To podrazumijeva osluškivanje potreba lokalne zajednice, ali i ulaganja u razvoj rafinerijskog poslovanja.“
 
INA je u proteklih 10 godina uložila više od 5 milijardi kuna u razvoj rafinerijskih sustava čime je uz podizanje kompleksnosti rafinerija ostvarena i ekološka konkurentnost, stoji u priopćenju Ine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije