Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gotovo 400 posjetitelja s djecom uživali u posjeti riječkoj rafineriji

Otvaranjem svojih vrata riječka rafinerija postala je pravi centar dječje zabave
06. svibnja 2017. u 15:44 0 komentara 345 prikaza
Ina_ Dan otvorenih vrata
Foto: Nel Pavletić Gorički/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Ina je otvorila svoja vrata pa je riječku rafineriju obišlo gotovo 400 posjetitelja i uživalo u pokaznoj vježbi rafinerijske vatrogasne postaje. 

Među posjetiteljima bili osnovnoškolci iz Kostrene, Bakra i Kraljevice te lokalno stanovništvo i predstavnici lokalne vlasti. U sklopu događaja rafineriju su posjetila i djeca Ininih zaposlenika u okviru novog Ininog projekta pod nazivom 'S roditeljima na posao'.

Otvaranjem svojih vrata riječka rafinerija postala je pravi centar dječje zabave. Mali posjetitelji, ali i odrasli, mogli su uživati u edukativnom obilasku samih postrojenja uz stručno vodstvo, a predstavili su im se i rafinerijski vatrogasci uzbudljivom pokaznom vježbom.

Ina_ Dan otvorenih vrata | Autor : Nel Pavletić Gorički/PIXSELL Foto: Nel Pavletić Gorički/PIXSELL

Djecu su osobito razveselili zabavno-edukativni sadržaji u zabavnom parku koji je po prvi puta instaliran unutar rafinerijskog postrojenja. INA je tako svima zainteresiranima na zanimljiv način pokušala predstaviti i približiti rafinerijske procese. 
 
U sklopu Dana otvorenih vrata održana je i stručna panel rasprava na temu 'INA u zajednici' na kojoj su uz predstavnike Ine sudjelovali i predstavnici Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Općine Kostrena te predstavnici lokalnih turističkih zajednica, kao i Zavoda za javno zdravstvo.

Sugovornici su se složili da INA već desetljećima ima pozitivan gospodarski utjecaj na razvoj Rijeke i njene okolice te razvija dobru suradnju s lokalnim zajednicama kako bi oplemenila i njihov društveni život kroz brojna sponzorstva i donacije. Istaknuta je i predanost Ine ka održivom razvoju koji podrazumijeva kontinuirano unapređenje zaštite okoliša.

Vatrogasci Presladak je! Ova je beba stvarno uživala dok su je vatrogasci spašavali
 

Načelnica Općine Kostrena gđa. Mirela Marunić tom je prilikom istaknula: „INA i Kostrena upućene su jedna na drugu. Suživot mještana i industrije često zahtijeva brojne kompromise i nije jednostavan, zato je uz konstantan napor da se poslovanje odvija po najvišim ekološkim standardima, neobično važna kvalitetna komunikacija i partnerski odnos temeljen na povjerenju i razumijevanju.

Suradnja Ine i Kostrene prilično je dinamična kroz različite projekte, a ovakvi događaji kao što je Dan otvorenih vrata, uvelike doprinose boljem međusobnom razumijevanju i dijalogu“.  

Direktor Rafinerije nafte Rijeka g. Erkki Ranta naglasio je da INA i nadalje želi biti poželjan partner koji je uvijek na raspolaganju i podupire razvoj te je izjavio: „Ponosni smo na ovu novu inicijativu kojom smo otvorili vrata našim susjedima u Rafineriji nafte Rijeka te djeci naših zaposlenika.

Vatrogasci OPASNA IGRA Nije imao snage sići s krova škole, pomogli mu vatrogasci

Osmjesi na licima najmlađih posjetitelja danas su nam bili najveća nagrada. Ini je uvijek bio bitan suživot sa zajednicama u kojima poslujemo i stoga je naša energija kontinuirano usmjerena na poboljšanje kvalitete života. To podrazumijeva osluškivanje potreba lokalne zajednice, ali i ulaganja u razvoj rafinerijskog poslovanja.“
 
INA je u proteklih 10 godina uložila više od 5 milijardi kuna u razvoj rafinerijskih sustava čime je uz podizanje kompleksnosti rafinerija ostvarena i ekološka konkurentnost, stoji u priopćenju Ine. 

Žena u wc 'samo ako kuća gori...' Djeca joj nisu 'dala mira' dok je išla u WC, pa im postavila pravila koja su postala pravi hit Vatrogasci Gdje je račun? 'Pametnjaković' zapalio napu pa vatrogascima poslao neobično pitanje Sandor Csányi PORUKA IZ MOL-A Sandor Csányi: Spremni smo i prodati Inu, ako je hrvatska Vlada želi kupiti
r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.