Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆAK OSUĐENOG OBAVJEŠTAJCA

Gotovac o pomilovanju Mustača: Odluka je na Milanoviću, ali kao član obitelji želio bih da je na slobodi

Foto: Boris Scitar/Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
14.09.2022.
u 14:55

Moj stav kao pravnika je da je to jedna od ovlasti Predsjednika, a hoće li je koristiti, to je savršeno njegova stvar, kazao je

Predsjednik Zoran Milanović prije više od četiri mjeseca najavio je kako razmotriti pomilovanja Josipa Perkovića i Zdravka Mustača koji služe dugogodišnje kazne za ubojstvo političkog emigranta Stjepana Đurekovića. 

Iako bi to bilo protiv njegove prijašnje prakse, Milanović je kazao kako se radi o ''širokoj priči o kojoj treba razgovarati'', no otada nije ništa najavljivao. Bivši čelnik zagrebačkog SDP-a i jučer izbačeni član Viktor Gotovac progovorio je za Večernji TV kao nećak Zdravka Mustača o tome hoće li doći do ikakvih preokreta. 

- Moj stav kao pravnika je da je to jedna od ovlasti Predsjednika, a hoće li je koristiti, to je savršeno njegova stvar. On će o tome odlučiti, no kao član obitelji želim svom ujaku u 80. godini da je na slobodi - komentirao je u emisiji Politički intervju tjedna. 

- Mjesecima ta pomilovanja stoje u ladici - dodao je.

Ta tema je izazvala velik broj reakcija pogotovo jer je zahtjev za njihovim pomilovanjima potpisalo šest generala, među kojima je i Ante Gotovina. 

- Kada čitam i o sebi, primjerice da bi me kao 'udbaškog okota' trebalo riješiti na Golom otoku, onda moram reći da i mislim da takva mišljenja ne reprezentiraju opće mišljenje javnosti. Mislim da je mišljenje Hrvata o tom pitanju dosta ambivalentno, to je nešto što se dogodilo, a hoće li netko iskoristiti akt da pomiluje dva 'starca', to je njegova stvar - kazao je.

- Ja kao član njegove obitelji želim da on bude sa svojom suprugom, sinovima i snahom i da oni budu s njim - zaključio je Gotovac.

>> VIDEO Medved 'zamijenio' dvojicu ministara na sjednici

Komentara 28

KO
koraknaprijed
15:09 14.09.2022.

Clan obitelji? Nije ni cudo sto nosi razbojnikovu bistu U narucju.

DU
Deleted user
15:18 14.09.2022.

Kad Stjepan Đureković oživi, onda ga pomilujte (i onog drugog).

OD
Ostanite_doma
15:11 14.09.2022.

Aaa vidi vraga, jugosi na vlasti.. na zapadu ništa novo. Bitno da vi branitelje hosovce i ostale progonite ko vrag grešnu dušu. Ovaj narod je duboko podijeljen a leftardi vladaju sve do jednom kao sad u švedskoj. Sad će se računi svodit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije